Leipzig - Real Madrid, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 13 februarie, de la ora 22:00, pe Red Bull Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Leipzig, care poate produce oricând o mare surpriză, şi Real Madrid, aflată mereu printre favoritele la cucerirea trofeului, se întâlnesc într-una dintre cele mai tari partide ale optimilor de finală din Champions League (returul este programat pe 6 martie).

Leipzig s-a calificat în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 în Grupa G, acolo unde a avut următoarele rezultate: 3-1 (d) şi 2-1 (a) cu Young Boys, 1-3 (a) şi 2-3 (d) cu Manchester City, 3-1 (a) şi 2-1 (d) cu Crvena Zvezda.

În Bundesliga, echipa antrenată de Marco Rose este pe locul 5 după 21 de etape, cu 37 de puncte, la trei distanţă de poziţiile de Champions League, iar în cel mai recent meci oficial a terminat la egalitate, în campionat, 2-2 pe terenul celor de la Augsburg.

Cea mai mare perfomanţă a lui Leipzig în Liga Campionilor este semifinala disputată în ediţia 2019-2020 şi pierdută în faţa lui Paris Saint Germain, scor 0-3 la Lisabona (ultimele opt echipe rămase în cursă au disputat un play-off eliminatoriu în Portugalia).

Real Madrid a câştigat Grupa C din Champions League, cu şase victorii din atâtea partide, 1-0 (a) şi 3-2 (d) cu Union Berlin, 3-2 (d) şi 4-2 (a) cu Napoli, 2-1 (d) şi 3-0 (a) cu Braga.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti este pe locul 1 în LaLiga după 24 de etape, cu 51 de puncte, cu cinci mai multe decât a doua clasată Girona, pe care a învins-o, pe teren propriu, în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, scor 4-0.

Real Madrid are în palmares 14 trofee ale Ligii Campionilor (record), ultimul fiind cucerit în 2022, după o finală cu Liverpool, scor 1-0 la Paris, pe Stade de France, şi a pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 1981, scor 0-1 cu Liverpool, la Paris, pe Parc des Princes.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia 2022-2023 din Liga Campionilor, în faza grupelor, când fiecare s-a impus pe teren propriu, Leipzig cu 3-2, iar Real Madrid cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Leipzig - Real Madrid.

Leipzig - Real Madrid


X2
Cotă

1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol