Farul - Dinamo, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul României, este programat, luni, 12 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul şi Dinamo încheie etapa a 25-a din SuperLiga cu o partidă dezechilibrată, în care gazdele, cu şanse mari de a accede în play-off, sunt favorite în faţa oaspeţilor, care doar printr-o minune mai pot evita a doua retrogradare în ultimii trei ani.

Farul este pe locul 5, cu 37 de puncte, şi vine după două victorii şi trei rezultate de egalitate în ultimele cinci partide din campionat, iar în runda precedentă a remizat în deplasare cu liderul FCSB, scor 1-1.

În meciurile disputate în această ediţie de campionat pe teren propriu, echipa antrenată de Gică Hagi a înregistrat cinci succese, cinci remize şi două eşecuri, iar golgheterul ei este Ionuţ Larie, cu şapte reuşite în SuperLiga.

De altfel, Farul nu a mai cedat acasă din 17 septembrie 2023, atunci când pierdea în faţa celor de la FCSB, scor 0-1, iar ultima înfrângere în SuperLiga este cea din 25 noiembrie 2023, 2-4 în deplasare cu FC Voluntari.

„Trebuie să muncim foarte mult în teren pentru că Dinamo este o echipă disciplinată tactic, destul de agresivă. Stă bine în teren şi trebuie să facem anumite lucruri. Au şi defecte. Vom încerca să câștigăm cele trei puncte”, a declarat Gică Hagi.

Dinamo ocupă locul 16, cu 16 puncte, la 11 distanţă de poziţiile de baraj, şi a pierdut toate cele trei partide disputate în SuperLiga în 2024, 0-1 cu Petrolul (d), 1-2 cu Rapid (a) şi 1-2 cu FCU 1048 Craiova (d), după ce încheiase anul trecut cu două victorii (2-0 în deplasare cu Botoşani şi 1-0 acasă cu Voluntari).

Echipa antrenată de Zeljko Kopic are două succese, o remiză şi nouă eşecuri în meciurile disputate în deplasare în actuala stagiune din SuperLiga, iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Goncalo Gregorio, cu cinci goluri (Dinamo are cel mai slab atac din competiţie, cu doar 15 goluri înscrise în 24 de etape).

De menţionat că Dinamo a pierdut toate cele trei dueluri directe cu Farul de când gruparea constănţeană s-a reconstituit în formula juridică actuală, după fuziunea cu Viitorul din 2021.

„Farul a avut prestaţii bune pe parcursul sezonului, se află pe o poziţie bună în clasament, iar pentru noi va fi un meci dificil. Nu suntem în situaţia în care să putem juca doar pentru un egal, ar trebui să câştigăm toate cele trei puncte”, a spus Zeljko Kopic.

În meciul din tur, disputat pe 22 septembrie 2023, Farul s-a impus pe terenul celor de la Dinamo cu 2-0, după golurile marcate de Budescu (33) şi Vînă (90), deşi a evoluat mult timp în inferioritate numerică, după eliminarea lui Kiki (62).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Farul - Dinamo.

Farul - Dinamo


1
Cotă

1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol