Milan - Napoli, meci contând pentru etapa a 24-a din campionatul Italiei, este programat, duminică, 11 februarie, de la ora 21:45, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Milan şi Napoli se întâlnesc în derby-ul etapei a 24-a din Serie A, cele două echipe, care-şi propun o clasare în Top 4, fiind în plină formă, astfel că sunt şanse mari să avem parte de un duel echilibrat pe San Siro.

Milan este pe locul 3, cu 49 de puncte, şi vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Frosinone, scor 3-2.

Echipa antrenată de Stefano Pioli n-a mai pierdut de opt meciuri în Serie A, de la un 2-3 în deplasare cu Atalanta, pe 9 decembrie 2023, echipă în faţa căreia a înregistrat şi ultimul eşec oficial, 1-2 acasă, pe 10 ianuarie 2024, în sferturile de finală din Cupa Italiei.

În partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, Milan a bifat opt succese, o remiză şi două eşecuri, iar golgheterul echipei este Olivier Giroud, cu 11 reuşite în Serie A (rossonerii au al doilea cel mai bun atac din campionat, cu 46 de goluri marcate, după liderul Inter, care a înscris de 51 de ori).

Napoli, campioana en-titre, ocupă locul 8, cu 35 de puncte, iar în ultimele cinci etape din Serie A a înregistrat două victorii, două egaluri şi o înfrângere, în cea mai recentă reuşind să câştige pe teren propriu, scor 2-1 cu Verona.

În această perioadă, echipa antrenată de Walter Mazzarri a participat la Supercupa Italiei, competiţie care s-a desfăşurat la Riad (Arabia Saudită), unde a trecut cu 3-0 în semifinale de Fiorentina şi a pierdut finala cu Inter, scor 0-1.

Napoli are cinci succese, trei remize şi trei eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din Serie A (n-a câştigat deloc în ultimele cinci: patru înfrângeri şi un egal), iar cel mai bun marcator al echipei este Victor Osimhen, cu şapte goluri în campionat (nigerianul este absent deoarece va juca, tot duminică, finala Cupei Africii pe Naţiuni cu naţionala ţării sale).

În meciul din tur, disputat pe 29 octormbrie 2023, Napoli a remizat pe teren propriu cu Milan, scor 2-2, după golurile marcate de Politano (50) şi Raspadori (63), respectiv, Giroud (22, 31).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Milan - Napoli.

Milan - Napoli


1X
Cotă

1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol