Dortmund - Freiburg, meci contând pentru etapa a 21-a din campionatul Germaniei, este programat, vineri, 9 februarie, de la ora 21:30, pe Signal Iduna Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dortmund şi Freiburg deschid etapa a 21-a din Bundesliga cu o partidă în care se întâlnesc două echipe care au dezamăgit în acest sezon, gazdele fiind favorite datorită valorii superioare a lotului şi a experienţei.

Dortmund este pe locul 4, cu 37 de puncte, la 15 puncte distanţă de liderul Leverkusen şi doar cu unul peste Leipzig, care e pe 5, imediat sub poziţiile de Champions League, şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul lui Heidenheim, scor 1-1.

Echipa antrenată de Edin Terzic a înregistrat şase succese, două remize şi două eşecuri în meciurile disputate acasă în acest campionat, iar golgheterul ei este Niclas Fullkrug, cu nouă reuşite în Bundesliga.

De menţionat că Dortmund este calificată în optimile de finală din Liga Campionilor fază a competiţiei în care va disputa o „dublă” cu Eindhoven (turul în deplasare pe 20 februarie şi returul acasă pe 13 martie).

Freiburg ocupă locul 7, cu 28 de puncte, cu trei mai puţine decât Frankfurt, care e pe 6, poziţie care permite participarea în Conference League, şi vine după o victorie, un egal şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din Bundesliga, în cea mai recentă fiind învinsă acasă, scor 1-3 cu Stuttgart.

Trei succese, o remiză şi şase eşecuri a bifat echipa antrenată de Christian Streich în partidele din deplasare, iar cel mai bun marcator al ei în această stagiune din Bundesliga este Lucas Holer, cu şase goluri.

La rândul ei, Freiburg este calificată în play-off-ul pentru optimile de finală din Europa League, urmând să dispute o „dublă” cu Lens (turul în deplasare pe 15 februarie şi returul acasă pe 22 februarie).

În meciul din tur, disputat pe 16 septembrie 2023, Dortmund s-a impus pe terenul lui Freiburg cu 4-2, după golurile marcate de Hummels (11, 88), Malen (60) şi Reus (90+2), respectiv, Holer (45+2) şi Hofler (45+6).

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Dortmund - Freiburg.

Dortmund - Freiburg GG


Cotă 1,60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol