Dinamo - Rapid, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi Rapid se întâlnesc în derby-ul etapei a 23-a din SuperLiga, chiar dacă acest moment prinde cele două echipe în situaţii diametral opuse: „câinii roşii” luptă pentru salvarea de la retrogradare, iar giuleştenii încă mai speră la o clasare pe podium, dacă nu cumva chiar la mai mult.

Dinamo este pe locul 15, cu 16 puncte, la şapte de a doua poziţie de baraj şi la nouă de ultima care asigură menţinerea în SuperLiga, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Petrolul, scor 0-1.

De menţionat că Dinamo este echipa cu cele mai multe înfrângeri în acest sezon, 14 în 22 de etape, şi are cel mai slab atac din SuperLiga, cu doar 13 goluri marcate!

Echipa antrenată de Zelijko Kopic a bifat două succese, trei remize şi şase eşecuri în partidele disputate în acest campionat pe teren propriu, iar golgheterul ei este Goncalo Gregorio, cu cinci reuşite în SuperLiga.

Rapid ocupă locul 3, cu 36 de puncte, tot atâtea câte are şi CFR Cluj, care este pe doi, dar cu 11 mai puţine decât liderul FCSB, şi vine după o victorie, trei egaluri şi o înfrângere în ultimele cinci etape din campionat, în cea mai recentă reuşind primul succes după şapte meciuri, indiferent de competiţie, 4-3 acasă cu FCU 1948 Craiova.

Rapid are al doilea cel mai bun atac din campionat, cu 38 de goluri marcate (doar FCSB stă mai bine, cu 42), dar nu a înscris deloc în ultimele patru partide disputate în deplasare (au fost tot atîtea rezultate de 0-0)!

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a înregistrat trei succese, şapte remize şi un eşec în meciurile disputate pe terenuri străine în această ediţie din SuperLiga, iar cel mai bun marcator al ei este Albion Rrahmani, cu şapte goluri în campionat.

În meciul tur, disputat pe 1 seoptembrie 2023, Rapid s-a impus în Giuleşti în faţa celor de la Dinamo cu 4-0, după golurile marcate de Rrahmani (35p, 82), Oaidă (56) şi Petrila (61).

Ultima victorie a lui Dinamo în faţa lui Rapid datează din 11 aprilie 2015, 2-0, pe teren propriu, în campionat, iar cel mai recent succes al giuleştenilor pe terenul „câinilor roşii” a fost înregistrat pe 11 noiembrie 2007, scor 2-0, tot în campionat.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Dinamo - Rapid.

Dinamo - Rapid


X2
Cotă

1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol