Fiorentina - Bologna, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Italiei, este programat, marţi, 9 ianuarie, de la ora 22:00, pe Stadio Artemio Franchi, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fiorentina şi Bologna deschid sferturile de finală din Coppa Italia cu o partidă care se anunţă echilibrată, între două echipe în formă în campionat (se joacă o singură o manşă).

Fiorentina a intrat în competiţie în optimile de finală, privilegiu acordat echipelor clasate pe locurile 1-8 în precedenta ediţie de campionat, acolo unde a trecut de Parma, pe teren propriu, scor 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-1 la penalty-uri.

În Serie A, echipa antrenată de Vincenzo Italiano este pe locul 4 după 19 etape, cu 33 de puncte, cu unul peste echipa de pe 5, care este tocmai Bologna, deşi vine după o înfrângere, 0-1 pe terenul lui Sassuolo, prima după o serie invincibilă de patru succese şi o remiză în campionat.

Fiorentina are în palamares şase trofee Coppa Italia, ultimul cucerit însă tocmai în 2001, şi a mai pierdut de alte cinci ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în chiar ediţia precedentă, în 2023, scor 1-2 cu Inter.

Bologna a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut în primul tur de Cesena (Serie C), scor 1-0, şi în turul al doilea de Verona, scor 2-0, de fiecare dată pe teren propriu, pentru ca în optimile de finală să dea lovitura chiar pe San Siro şi să o elimine pe Inter, liderul detaşat din Serie A, scor 2-1.

Echipa antrenată de Thiago Motta ocupă locul 5 în campionat, cu 32 de puncte, la unul singur distanţă de locurile de Champions League, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în Serie A, acolo unde în cel mai recent meci a remizat acasă cu Genoa, scor 1-1.

Bologna a câştigat de două ori Cupa Italiei, în 1970 (când s-a jucat un play-off tur-retur cu patru echipe) şi 1974, după singura sa finală disputată în această competiţie.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în actuala ediţie din Serie A, pe 12 noiembrie 2023, când Fiorentina s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Bologna, scor 2-1, după golurile marcate de Bonaventura (17) şi Gonzalez (48p), respectiv, Zirkzee (33p).

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate, la pauză sau la final (în timpul regulamentar de 90 de minute), în meciul Fiorentina - Bologna.

Fiorentina - Bologna PsFX


Cotă 1,67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol