Moreirense - Casa Pia, meci contând pentru etapa a a16-a din campionatul Portugaliei, este programat, luni, 8 ianuarie, de la ora 22:15, pe Estadio Joaquim de Almeida Freitas, şi va fi transmis în direct de platforma de streaming AntenaPLAY şi de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Moreirense şi Casa Pia, două echipe de mijlocul clasamentului, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partidei ale etapei a 16-a din Primeira Liga.

Moreirense este pe locul 6, cu 26 de puncte, la şapte distanţă locurile europene (echipele mai bine clasate au jucat deja în această rundă), şi este neînvinsă de 10 etape, perioadă în care a acumulat şase victorii şi patru remize, iar în etapa precedentă a terminat la egalitate pe terenul celor de la Vizela, scor 0-0.

Echipa antrenată de Rui Borges, care n-a mai pierdut în campionat de pe 17 septembrie 2023, 0-3 în deplasare cu Sporting, a fost eliminată surprinzător în turul al treilea din Cupa Portugaliei, după 1-2 pe terenul celor de la Paredes, o echipă din liga a patra!

În partidele disputate acasă în acest sezon din Primeira Liga, Moreirense a înregistrat trei victorii, două egaluri şi două înfrângeri, iar golgheterul echipei este Andre Luis, cu şase reuşite în campionat.

De menţionat că Moreirense a promovat în Primeira Liga în vara anului trecut, după ce a terminat pe locul 1 în Liga Portugal 2, unde a stat un singur sezon şi unde retrogradase pentru prima oară după opt ani.

Casa Pia ocupă locul 12, cu 16 puncte, la patru deasupra poziţiilor retrogradabile (17 şi 18) şi la trei peste cea de baraj (16), şi vine după două succese şi trei eşecuri în campionat, iar în runda precedentă a cedat acasă, în faţa celor de la Braga, scor 1-3.

Casa Pia a fost şi ea eliminată din Cupa Portugaliei, dar în turul al patrulea, după un meci cu Nacional Madeira (echipă din Liga Portugal 2), scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, şi 5-6 la penalty-uri.

În deplasare, echipa antrenată de Pedro Moreira are trei victorii, două remize şi trei înfrângeri, iar cel mai bun marcator al ei în actualul sezon este Clayton, cu şase goluri în Primeira Liga.

În vara anului 2022, Casa Pia, una dintre echipele fondatoare ale campionatului lusitan, a revenit după 83 de ani în prima ligă din Portugalia, clubul fiind legat de orfelinatul cu acelaşi nume din Lisabona, cel mai mare din ţară (a fost ajutată de-a lungul timpului de stat, dar după promovarea de acum doi ani a trecut la statut profesionist).

Cele două echipe s-au confruntat o singură dată până acum, într-un amical disputat pe 19 iulie 2023, când Casa Pia s-a impus pe teren propriu în faţa lui Moreirense cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Moreirense - Casa Pia.

Moreirense - Casa Pia 1X

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol