Napoli - Monza, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, 29 decembrie, de la ora 19:30, pe San Paolo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Napoli şi Monza, două echipe care nu traversează cele mai bune momente, speră să lase o impresie bună de final în etapa a 18-a, ultima din acest an şi penultima a turului din Serie A.

Napoli, campioana en-titre a Italiei, este abia pe locul 7, cu 27 de puncte, la patru distanţă de locurile de Liga Campionilor (până la liderul Inter sunt 17), şi vine după două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în cea mai recentă etapă a pierdut în deplasare, cu Roma, scor 0-2.

Mai mult, înaintea deplasării pe Olimpico, Napoli a fost umilită pe teren propriu în 16-imile de finală din Cupa Italiei, 0-4 cu Frosinone, şi doar calificarea în optimile de finală din Champions League - locul 2 în Grupa C, după 2-0 acasă cu Braga în ultimul meci - mai salvează din parcursul ultimei jumătăţi de an.

Echipa antrenată acum de Walter Mazzari, cu rezultate mai proaste însă decât în perioada lui Rudi Garcia, are trei victorii, o remiză şi patru înfrângeri pe teren propriu în acest campionat, iar golgheterul napoletanilor este Victor Osimhen, cu şapte reuşite în Serie A (acesta va lipsi de la partida cu Monza, fiind suspendat după eliminarea suferită în deplasarea de la Roma).

Monza ocupă locul 11, cu 21 de puncte, departe de poziţiile europene, dar şi de cele retrogradabile, şi are un succes, un egal şi trei eşecuri în ultimele cinci meciuri din Serie A, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu, cu Fiorentina, scor 0-1.

Echipa antrenată de Rafaelle Palladino a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi patru înfrângeri în partidele disputate în deplasare în actuala stagiune din Serie A, iar cel mai bun marcator al ei este Andrea Colpani, cu şase goluri (Monza a obţinut majoritatea punctelor acasă, 13, faţă de opt aduse de pe terenuri străine).

În ediţia trecută de campionat, cele două echipe şi-a împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, Napoli în tur, cu 4-0, iar Monza în retur, cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Napoli - Monza.

Napoli - Monza 1

Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol