Burnley - Liverpool, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 26 decembrie, de la ora 19:30, pe Turf Moor, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Burnley şi Liverpool se întâlnesc în tradiţionala etapă de Boxing Day, într-un meci care pare dezechilibrat la prima vedere, dar în care gazdele pot spera la o nouă surpriză, după cea din etapa trecută.

Burnely este pe locul 19, cu 11 puncte, cu trei mai puţine decât Nottingham, care este pe 17, ultima poziţie care asigură menţinerea în Premier League, şi vine după o victorie surprinzătoare obţinută pe terenul celor de la Fulham, scor 2-0, ajungând la două succese, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din Premier League.

Echipa lui Vincent Kompany este cea mai slabă din campionat în partidele disputate acasă, unde a înregistrat o victorie şi opt eşecuri, iar cei mai buni marcatori ai ei sunt Lyle Foster, Wilson Odobert şi Josh Brownhill, fiecare cu câte trei goluri înscrise în Premier League.

Burnley, promovată în vară după ce a terminat pe locul 1 în Championship, are al doilea cel mai slab atac din campionat, cu 18 goluri marcate (la fel ca Manchester United şi Luton; doar Sheffiled United are mai puţine, 13), şi a doua cea mai slabă defensivă, cu 36 de goluri încasate (doar Sheffield United, ultima clasată, a primit mai multe, 44).

Liverpool ocupă locul 2, cu 39 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Arsenal, cu care a remizat, pe teren propriu, în etapa precedentă, scor 1-1, ajungând, astfel, la trei victorii şi două remize în ultimele cinci partide din campionat („coromoranii” au cea mai bună defensivă din Premier League, cu 16 goluri primite, tot atâtea câte au încasat şi „tunarii”).

În acest interval de timp, echipa lui Jurgen Klopp s-a calificat direct în optimile de finală din Europa League, după ce a câştigat Grupa E, în ciuda înfrângerii din deplasare cu Union St. Gilloise, scor 1-2, dar şi în semifinalele din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după ce a trecut pe teren propriu de West Ham United, cu 5-1.

În meciurile disputate în deplasare în actuala stagiune internă, Liverpool a bifat patru succese, patru egaluri şi o înfrângere, iar golgheterul echipei este Mohamed Salah, cu 12 reuşite în campionat (egipteanul a intrat în top 10 marcatori all-time din Premier League, cu 151 de goluri; lider este Alan Shearer, cu 260).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul 2021-2022, când Liverpool s-a impus în ambele partide cu Burnley, 2-0 acasă, în tur, şi 1-0 în deplasare, în retur.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Burnley - Liverpool.

Burnley - Liverpool


2
Cotă

1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol