CFR Cluj - U Cluj, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul României, este programat, joi, 21 decembrie, de la ora 19:45, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj şi U Cluj se întâlnesc în derby-ul oraşului Cluj-Napoca, în cel mai interesant meci al etapei a 21-a din SuperLiga, ultima din acest an, ambele echipe încercând să lase o impresie favorabilă la final de 2023.

CFR Cluj are 33 de puncte şi pare să fi pierdut contactul cu liderul FCSB, după ce a bifat trei remize şi două eşecuri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Sepsi, scor 1-2 (este fără victorie de opt meciuri oficiale disputate în SuperLiga şi Cupa României).

Echipa antrenată de Andrea Mandorlini este însă singura echipa din campionat neînvinsă acasă, unde a înregistrat şase victorii şi patru rezultate de egalitate, iar golgheterul echipei este Philip Otele, cu şase reuşite în SuperLiga.

În acest condiţii, Andrea Mandorlini este la un pas de demitere, iar patronul echipei, Ioan Varga, pare decis să ia o decizie radicală: „Nici mie nu îmi vine să cred cât de rău merge echipa, mi-am dorit patru victorii din ultimele patru meciuri ale anului, dar am mers din rău în mai rău. E complicată situaţia, nu îmi place ce se întâmplă. Aşteptăm să vedem ce va fi la ultimul meci şi apoi vom trage linie!”.

U Cluj are 29 de puncte şi se menţine la limita poziţiilor de play-off, deşi a pierdut în etapa precedentă, pe teren propriu, scor 0-1 cu Oţelul Galaţi, prima înfrângere din ultimele cinci meciuri disputate în campionat, după trei succese şi o remiză.

În schimb, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău este, alături de Oţelul Galaţi, una dintre cele două echipe care nu au pierdut în actuala stagiune din SuperLiga pe terenuri străine, de unde s-a întors cu cinci victorii şi cinci egaluri, iar cel mai bun marcator al echipei este Dan Nistor, cu nouă goluri în campionat (acesta va absenta de la meciul cu CFR Cluj, fiind suspendat).

„Poate ne-am fixat obiective mult prea îndrăzneţe decât putem duce în momentul de faţă. Încă nu suntem o echipă atât de puternică să sperăm la play-off. Nu am fost destul de convingători. Trebuie să ridicăm nivelul şi să aducem jucători de calitate”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

În partida din tur, disputată pe 21 august, în etapa a 6-a, CFR Cluj s-a impus pe terenul celor de la U Cluj cu 4-3, după golurile marcate de Otele (45+3), Avounou (56), Ajeti (68) şi Jefte (82), respectiv, I. Stoica (10, 38) şi Nistor (78p).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul CFR Cluj - U Cluj.

CFR Cluj - U Cluj 1X

Cotă 1,25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol