Botoşani - Dinamo, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul României, este programat, luni, 18 decembrie, de la ora 20:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani şi Dinamo, ultimele două clasate, încheie etapa a 20-a din SuperLiga cu un adevărat duel al disperării, în care doar o victorie le-ar mai oferi şanse teoretice şi speranţe pentru evitarea retrogradării directe.

Botoşani este pe locul 16, cu 9 puncte, la 14 distanţă de poziţiile de baraj, şi vine după trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la FCU 1948 Craiova, scor 0-2 (este singura echipă din SuperLiga fără victorie).

Botoşani a câştigat un singur meci din cele 23 disputate în acest sezon, indiferent de competiţie, un 2-0 în deplasare cu Mioveni, pe 30 august, în play-off-ul de calificare din Cupa României (mai are nouă remize, toate în campionat, şi 13 eşecuri, dintre care 10 în campionat şi trei în cupă).

Echipa antrenată de Mihai Ciobanu şi Andreo Patache are trei remize şi şase înfrângeri în partidele disputate pe teren propriu în această ediţie de campionat, iar golgheterul echipei este Eduard Florescu, cu şapte reuşite în SuperLiga (Botoşani are cea mai slabă defensivă, cu 37 de goluri primite).

„Cu Dinamo verificăm ultimul paşaport de a ne mai lupta în acest campionat. Dacă ne bate Dinamo, gata, închidem, tragem obloanele! Dacă vom câştiga, nu înseamnă că ne putem salva, dar am avea o speranţă, că putem juca mai bine”, a declarat patronul celor de la Botoşani, Valeriu Iftime.

Dinamo ocupă locul 15, cu 10 puncte, şi a pierdut ultimele cinci meciuri disputate în SuperLiga, inclusiv pe cel din etapa precedentă, 0-1 acasă cu U Cluj; în acest interval, „câinii roşii” au bifat un egal cu Oţelul, 3-3 pe teren propriu, în Cupa României, dar au ratat accesul în sferturile de finală ale competiţiei după ce au temrinat pe locul 4 în Grupa C.

Dinamo are un succes, un egal şi şapte înfrângeri (ultimele şase, consecutive) în meciurile jucate în deplasare în această stagiune din SuperLiga, iar cel mai bun marcator al echipei este Goncalo Gregorio, cu patru goluri în campionat (bucureştenii au cea mai slabă ofensivă, cu doar 10 goluri înscrise).

„Asta e realitatea, trebuie să jucăm doar la victorie. Sunt sigur că vom fi la un nivel bun, suficient cât să câştigăm. Nu e cel mai fericit moment să fii acum la Dinamo. Ştim unde suntem şi vrem să ieşim din situaţia asta”, a declarat antrenorul bucureştenilor, Zeljko Kopic.

În meciul din tur, disputat pe 14 august, în etapa a 5-a, Dinamo s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Botoşani, cu 1-0, după autogolul portarul Răzvan Ducan din minutul 90+5.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la final în meciul Botoşani - Dinamo.

Botoşani - Dinamo PsFX


Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol