Petrolul - Rapid, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul României, este programat, vineri, 15 decembrie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul şi Rapid se întâlnesc într-un nou episod din cel mai vechi derby din fotbalul românesc, supranumit „Primvs Derby”, de data aceasta în etapa a 20-a din SuperLiga (primul meci dintre cele două echipe a avut loc pe 1 noiembrie 1931, scor 3-3).

Petrolul este pe locul 8, cu 26 de puncte, la doar două distanţă de poziţiile de play-off, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci etape din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Farul, scor 1-3.

În acest interval, echipa antrenată de Florin Pîrvu a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a remizat pe teren propriu cu Sepsi, scor 2-2, şi a terminat doar pe locul 3 în Grupa A (cu o victorie ar fi mers mai departe).

În partidele disputate în actuala ediţie de campionat pe teren propriu, Petrolul a înregistrat trei succese, cinci egaluri şi un eşec, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Jair şi Gicu Grozav, fiecare cu câte cinci goluri în SuperLiga.

Rapid ocupă locul 4, cu 31 de puncte, la şapte distanţă de liderul FCSB, şi vine după o serie neagră de cinci meciuri fără victorie, patru în campionat (două remize şi două eşecuri) şi unul în Cupa României (egal), iar în etapa precedentă din SuperLiga a pierdut acasă, scor 1-2 cu Voluntari.

Remiza din cupă de pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 0-0, a făcut ca Rapid să termine doar pe locul 3 în Grupa B şi să rateze, astfel, accesul în sferturile de finală ale competiţiei (avea nevoie de o victorie pentru a se califica).

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi are trei victorii, cinci rezultate de egalitate şi o înfrângere în partidele disputate în acest sezon pe terenuri străine, iar golgheterii echipei sunt Albion Rrahmani (în refacere după o accidentare, atacantul kosovar nu va mai juca deloc în acest an) şi Marko Dugandzic (atacantul croat a plecat între timp la Al Tai, în Arabia Saudită), fiecare cu câte şase goluri în campionat (giuleştenii au cel mai bun atac al competiţiei, cu 34 de goluri marcate în 19 etape).

În meciul din tur, disputat pe 13 august, în etapa a 5-a, Petrolul s-a impus în faţa celor de la Rapid chiar în Giuleşti, cu 2-0, după golurile marcate de Oaidă (63a) şi Borja Valle (90+5a).

Superbet oferă cota 2,00 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Petrolul - Rapid.

Petrolul - Rapid


GG
Cotă

2,00

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol