FCU 1948 Craiova - Botoşani, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul României, este programat, luni, 12 decembrie, de la ora 17:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCU 1948 Craiova, pe val după calificarea în sferturile de finală din Cupa României, porneşte cu prima şansă în partida de pe teren propriu cu Botoşani, singura echipă fără victorie din SuperLiga.

FCU 1948 Craiova este pe locul 14, de baraj, cu 18 puncte, la patru în urma celor de la UTA, care sunt pe 12, ultima poziţie care asigură menţinerea în SuperLiga (arădenii au evoluat deja în această etapă), şi vine după o victorie, un egal şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, cu U Cluj, scor 1-2.

Echipa italianului Giovanni Costantino are însă moralul ridicat după victoria de la mijlocul săptămânii trecute, scor 2-0 pe teren propriu cu FCSB, în Cupa României, rezultat în urma căruia s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei (va juca acasă cu Voluntari şi, dacă va câştiga, va juca în semifinale, în deplasare, cu învingătoarea partidei Corvinul - CFR Cluj).

În meciurile disputate în acest campionat pe teren propriu, FCU 1948 Craiova a înregistrat trei victorii, o remiză şi cinci eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei este Aurelian Chiţu, cu nouă goluri în SuperLiga (oltenii au o medie de peste două goluri marcate şi tot de peste două goluri primite în partidele din Bănie).

Botoşani este codaşa clasamentului şi ocupă locul 16, cu doar nouă puncte, la nouă distanţă de FCU Craiova, care ocupă locul 14, ultimul care permite disputarea barajului de menţinere-promovare în SuperLiga, dar vine după o remiză surprinzătoare obţinută în etapa precedentă pe teren propriu cu Rapid, scor 0-0, a treia în ultimele cinci meciuri de campionat (celelalte două au fost înfrângeri).

În Cupa României, echipa antrenată de Andrei Patache a pierdut fără drept de apel partida de acasă cu U Cluj, scor 0-4, şi a terminat pe locul 6, ultimul, în Grupa B, cu trei eşecuri din tot atâtea meciuri disputate.

În cele nouă partide disputate în actuala ediţie din SuperLiga pe terenuri străine, Botoşani a bifat trei rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, iar golgheterul echipei este Eduard Florescu, acesta având şapte reuşite în campionat (moldovenii au cele mai multe goluri încasate, 35, dar au marcat în fiecare din ultimele şase meciuri jucate în deplasare).

În meciul din tur, disputat pe 5 august, în etapa a 4-a, FCU 1948 Craiova s-a impus pe terenul celor de la Botoşani cu 1-0, după golul marcat de Juan Bauza (45+14).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul FCU 1948 Craiova - Botoşani.

FCU 1948 Craiova - Botoşani PsF1


Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol