Universitatea Craiova - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei D din Cupa României, este programat, marţi, 5 decembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova (4 puncte) şi Farul Constanţa (0 puncte) se întâlnesc în meciul zilei din faza grupelor, important doar pentru gazde, în condiţiile în care oaspeţii nu mai pot ajunge în sferturile de finală ale Cupei României, într-o grupă din care mai fac parte Voluntari (4 puncte), UTA (3 puncte), Gloria Buzău (3 puncte) şi Tunari (2 puncte).

Universitatea Craiova a acumulat patru puncte după o victorie, 1-0 cu UTA, şi un rezultat de egalitate, 1-1 cu Tunari (Liga 2), ambele în deplasare, şi este obligată să câştige meciul cu Farul Constanţa pentru a accede în fazele eliminatorii din Cupa României (oltenii se califică dacă vor învinge, indiferent de rezultatele celorlalte două partide din grupă).

Echipa antrenată de Ivaylo Petev are trei victorii consecutive în SuperLiga, toate obţinute după instalarea antrenorului bulgar, 1-0 cu Dinamo (a), 3-1 cu Oţelul Galaţi (d) şi 1-0 cu CFR Cluj (a), succese care au urcat-o pe locul 3 în clasament, la cinci puncte în urma liderului FCSB (Universitatea Craiova are cinci meciuri la rând fără înfrângere, patru în campionat şi unul în cupă).

Farul Constanţa nu are nici măcar un punct după două partide, ambele disputate în deplasare, 0-2 cu Voluntari şi 0-1 cu Gloria Buzău, fiind ieşită matematic din cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Echipa antrenată de Gică Hagi a dat, în schimb, primele semne de revenire în SuperLiga (este la un punct distanţă de locurile de play-off), reuşind să câştige în cea mai recentă etapă pe terenul celor de la Poli Iaşi, scor 3-2, primul succes după şapte meciuri fără victorie (şase în SuperLiga şi unul în Cupa României), în care a bifat patru remize şi trei eşecuri.

De menţionat că Gică Hagi revine pe banca tehnică a echipei sale, după o suspendare de două etape, primită la finalul întâlnirii cu Hermannstadt, din campionat (a lipsit de la meciurile cu Voluntari şi Poli Iaşi).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în etapa a 7-a din SuperLiga, pe 27 august 2023, când Farul Constanţa s-a impus, pe teren propriu, cu 2-0, în faţa celor de la Universitatea Craiova, după „dubla” realizată de Louis Munteanu (17, 35).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Universitatea Craiova - Farul Constanţa.

Universitatea Craiova - Farul Constanţa.
1

Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol