Botoşani - Rapid, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 17:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani, echipă care pare condamnată la retrogradare, şi Rapid, formaţie care ca obiectiv clasarea pe locurile 1-3, se întâlnesc în cel mai dezechilibrat meci al etapei a 18-a din SuperLiga.

Botoşani este pe locul 16, ultimul, cu doar 8 puncte, la zece în urma celor de la FCU 1948 Craiova, care este pe 14, ultima poziţie care permite disputarea barajului de menţinere-promovare, şi vine după două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, cu Petrolul, scor 1-2.

Echipa antrenată acum de Andrei Patache, instalat ca interimar după demiterea lui Dan Alexa, este singura echipă din SuperLiga fără victorie şi are cea mai slabă defensivă din campionat, cu 35 de goluri încasate în 17 partide.

În cele opt meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon, Botoşani a înregistrat cinci remize şi trei eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei este Eduard Florescu, cu şapte goluri în SuperLiga.

„Eu refuz să cred că suntem condamnaţi la retrogradare! Vă pot spune doar că nu mă predau şi voi aduce antrenor, dar şi alţi jucători la echipă. Sunt 10 puncte între noi şi FCU 1948 Craiova, care eu zic că e o echipă de play-off, nu play-out. Pe cine să băgăm sub noi? Totuşi, nu voi ceda şi ne vom bate până la final”, a declarat Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoşani.

Rapid ocupă locul 3, cu 30 de puncte, la şapte distanţă de liderul FCSB şi cu unul singur peste Universitatea Craiova, şi vine după o înfrângere dureroasă pe teren propriu, 2-3 cu U Cluj, după ce a condus cu 2-0, eşec care a pus capăt unui şir de 13 partide fără înfrângere (11 în campionat şi două în Cupa României).

În meciurile disputate în actualul sezon în deplasare, Rapid a înregistrat trei succese, patru remize şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei este Albion Rrahmani, cu şase goluri în SuperLiga, dar atacantul kosovar nu va mai juca în acest an, fiind în recuperare după o accidentare gravă (tot şase goluri a marcat şi Marko Dugandzic, transferat între timp la Al Tai, în Arabia Saudită).

„Nu o să auziţi de la mine că Botoşani e victima perfectă, ar însemna să fiu arogant. Numai cine nu a jucat fotbal la un nivel advevărat nu ştie că fiecare meci e dificil. Vor fi momente dificile la Botoşani, terenul nu e extraordinar. Noi avem totul de pierdut şi nimic de câştigat”, a declarat Cristiano Bergodi.

În meciul tur, disputat în Giuleşti, pe 28 iulie 2023, Rapid şi Botoşani au terminat la egalitate, scor 2-2, după golurile marcate de Dugandzic (14, 82p), respectiv, Pinson (51) şi Florescu (59). Cele două echipe s-au întâlnit însă ultima oară în Cupa României, pe 28 septembrie 2023, când rapid s-a impus la Botoşani cu 3-1 (I. Cristea 17, Iacob 21, Pănoiu 53, respectiv, Casap 81).

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Botoşani - Rapid.

Botoşani - Rapid

2
Cotă

1,85

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol