CFR Cluj - UTA Arad, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 20:30, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

CFR Cluj, care are ca obiectiv titlul de campioană, porneşte ca favorită în partida de pe teren propriu cu UTA Arad, care-şi propune evitarea retrogradării, şi este obligată să câştige pentru a nu pierde contacul cu liderul FCSB.

CFR Cluj este pe locul 2, cu 31 de puncte, cu trei mai puţine decât liderul FCSB şi cu unul mai mult decât a treia clasată, Rapid, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat (în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Poli Iaşi, scor 3-3, după ce pierduse, tot în deplasare, 0-1 cu Hermannstadt).

În această perioadă, CFR Cluj a remizat pe terenul rivalei locale U Cluj în Grupa B din Cupa României, scor 1-1, şi cu patru puncte după două meciuri are nevoie de un succes în ultima partidă, cu Rapid, în deplasare, pe 6 decembrie, pentru a accede în sferturile de finală ale competiţiei (se poate califica şi cu un rezultat de egalitate, cu condiţia ca Alexandria să nu câştige meciul de acasă cu Steaua).

Echipa antrenată de Andrea Mandorlini este singura neînvinsă în acest sezon în partidele disputate pe teren propriu, unde a înregistrat şase victorii şi două remize, iar cel mai bun marcator al ardelenilor este Philip Otele, cu şase goluri în SuperLiga (CFR Cluj are cel mai bun atac din campionat, alături de Rapid, cu 31 de goluri înscrise în 16 etape).

UTA Arad ocupă locul 12, cu 18 puncte, cu unul singur peste primul loc de baraj, pe care se află Voluntari, şi cu şapte peste primul direct retrogradabil, pe care este clasată Dinamo, şi vine după un eşec pe teren propriu, 2-4 cu Oţelul Galaţi, care a întrerupt o serie de şapte meciuri fără înfrângere în campionat (două victorii şi cinci remize).

În Cupa României, UTA Arad a pierdut acasă cu Universitatea Craiova în Grupa D, scor 0-1, şi are trei puncte după două partide, astfel că doar o victorie în ultimul meci, acasă cu Voluntari, o poate califica (are nevoie, însă, şi de un joc favorabil al celorlalte rezultate).

Echipa antrenată de Mircea Rednic este una dintre cele mai slabe din SuperLiga pe terenuri străine, cu şapte puncte acumulate în opt meciuri (doar Dinamo şi Botoşani au mai puţine, patru, respectiv, trei), după o victorie, patru remize şi trei înfrângeri, iar golgheterul „Bătrânei Doamne” este Andrej Fabry, cu patru reuşite în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 21 iulie 2023, CFR Cluj s-a impus pe terenul celor de la UTA Arad cu 3-1, după golurile marcate de Bîrligea (29), Carp (40a) şi Yeboah (85), respectiv, Cooper (27).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul CFR Cluj - UTA Arad.

CFR Cluj - UTA Arad


1
Cotă

1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol