România - Elveţia, meci contând pentru Grupa I din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, marţi, 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Antena 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România şi Elveţia, ambele calificate deja la turneul final din Germania, îşi dispută nu doar primul loc în Grupa I, ci şi poziţia în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor de la Euro 2024.

România ocupă acum locul 1, cu 19 puncte, fiind neînvinsă (cinci victorii şi patru remize), şi are nevoie de un rezultat de egalitate pentru a câştiga Grupa I, caz în care va fi repartizată în urma a doua pentru tragerea la sorţi a grupelor de la turneul final din Germania, programată pe 2 decembrie 2023 la Hamburg.

La tragerea la sorţi se ține cont în primul rând de câştigătoarele de grupe, iar mai apoi de ocupantele locurilor 2 (în grupele cu câte şase echipe, cum este şi cea a României, nu sunt luate în considerare rezultatele cu ultima clasată). În acest moment, tricolorii sunt în urna a doua valorică, dar în cazul unei înfrângeri cu Elveţia ar putea cădea în urna a treia sau chiar în a patra, în funcţie de celelalte rezultate din preliminarii.

Selecţionata condusă de Edi Iordănescu nu pierdut niciun meci în aceste preliminarii şi are cea mai bună apărare din grupă, cu doar cinci goluri primite în nouă meciuri disputate. România şi-a asigurat calificarea la Euro 2024 în partida precedentă, 2-1 în deplasare cu Israel, disputată la Felcsut, în Ungaria.

„Suntem neînvinşi, am atins borne impresionante, echipa naţională a ţinut steagul sus pentru România. Referitor la meciul cu Elveţia, simt deja responsabilitate maximă pentru cei 50.000 de suporteri. E important să rămânem neînvinşi şi să terminăm pe primul loc”, a declarat Edi Iordănescu.

Elveţia este pe locul 2 în grupă, de asemenea neînvinsă (patru succese şi cinci rezultate de egalitate), şi poate termina pe locul 1 doar dacă se va impune în meciul cu România.

Selecţionata lui Murat Yakin a obţinut calificarea la turneul final din Germania în partida precedentă, scor 1-1 pe teren propriu cu Kosovo. Elveţia a bifat cinci egaluri în ultimele şapte meciuri disputate în grupă (din martie n-a mai reuşit să câştige decât cele două întâlniri cu Andorra), dar are cel mai bun atac, cu 22 de goluri marcate în nouă partide.

Arena Naţională va fi arhiplină la meciul România - Elveţia, după ce FRF a anunţat, încă de sâmbătă, că toate cele 49.500 de bilete au fost vândute!

În meciul din tur, disputat pe 19 iunie 2023, Elveţia şi România au remizat la Lucerna, scor 2-2, după golurile marcate de Amdouni (28, 41), respectiv, Mihăilă (89, 90+2). În penultimul duel direct, a fost tot egal, 1-1, la turneul final Euro 2016 (România nu a mai trecut de Elveţia din 1991, atunci când, în calificările pentru Euro 1992, tricolorii au învins la Bucureşti cu 1-0).

Echipe probabile

România: H. Moldovan - A. Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Moruţan, Alibec, Fl. Coman.

Elveţia: Sommer - Comert, Akanji, Elvedi, Garcia - Zakaria, Xhaka, Freuler - Shaqiri, Okafor, Vargas.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la final în meciul România - Elveţia.

România - Elveţia PsF X


Cotă 1,72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol