Portugalia - Islanda, meci contând pentru Grupa J din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, duminică, 19 noiembrie, de la ora 21:45, pe Estadio Jose Alvalade din Lisabona, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Portugalia, deja calificată la Euro 2024, vrea să câştige toate cele zece partide din actualele preliminarii, iar pentru asta trebuie să treacă, pe teren propriu, şi de Islanda.

Din grupa J, pe lângă Portugalia, cu 27 de puncte, şi Islanda, cu 10 puncte, mai fac parte Slovacia, cu 19 puncte, Luxemburg, cu 14 puncte, Bosnia-Herţegovina, cu nouă puncte, şi Liechenstein, fără niciun punct (toate echipele au jucat câte nouă partide), în condiţiile în care prinmele două clasate se califică la turneul final din Germania.

Portugalia este liderul grupei, cu 27 de puncte acumulate după ce s-a impus pe linie în cele nouă meciuri de până acum, urmată de Slovacia, cu 19 puncte (ambele echipe sunt deja calificate la Euro 2024).

Joi, selecţionata condusă de spaniolul Roberto Martinez s-a impus în Liechtenstein, scor 2-0, ocazie cu care Cristiano Ronaldo şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi a stabilit două noi recorduri în fotbalul internaţional: este primul jucător din istorie care înscrie 10 goluri pentru echipa naţională la vârsta de 38 de ani şi este fotbalistul cu cele mai multe victorii în preliminariile unei competiţii europene, 31 (l-a depăşit pe Sergio Ramos, care s-a oprit la 30).

Islanda este doar a patra în grupă şi este ieşită de câteva meciuri din cursa pentru calificare, iar joi a pierdut în Slovacia, scor 2-4 (a cincea înfrângere în nouă meciuri).

De altfel, în cele patru partide jucate în deplasare până acum, echipa antrenată de norvegianul Age Fridtjof Hareide a înregistrat o victorie (7-0 cu Liechtenstein) şi trei înfrângeri (0-3 cu Bosnia, 1-3 cu Luxemburg şi 2-4 cu Slovacia).

În meciul din tur, disputat pe 20 iunie 2023 la Reykjavik, Portugalia s-a impus în faţa celor din Islanda cu 1-0, graţie golului marcat de Cristiano Ronaldo (89).

Echipe probabile

Portugalia: Diogo Costa - Joao Cancelo, Ruben Dias, Goncalo Inacio, Guerreiro - Bruno Fernandes, Palhinha, Joao Mario - Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos, Joao Felix.

Islanda: Olafsson - Sampsted, Ingason, Palsson, Finnsson - Willumsson, Trautason, Sigurdsson - Haraldsson, Finnbogason, Thorsteinsson.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Portugalia - Islanda.

Portugalia - Islanda 1/1

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol