Israel vs România, meci contând pentru Grupa I din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), şi va fi transmis în direct de Prima TV.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Israel îşi joacă ultima şansă de calificare la Euro 2024, fiind obligată să câştige, în timp ce România merge la turneul final din Germania chiar şi cu un rezultat de egalitate.

Din Grupa I, pe lângă Israel, cu 12 puncte, şi România, cu 16 puncte, mai fac parte Elveţia, cu 16 puncte, Kosovo, cu 10 puncte, Belarus, cu şase puncte, şi Andorra, cu două puncte (toate echipele au disputat câte opt meciuri), în condiţiile în care primele două clasate se califică la turneul final al CE 2024.

Israel este pe locul 3 în grupă, cu 12 puncte, cu patru puncte mai puţine decât Elveţia (care joacă acasă cu Kosovo) şi România, şi are nevoie de două victorii în meciurile rămase (ultimul este programat în Andorra) pentru a spera la calificarea la Euro 2024.

Israel n-a acumulat decât un punct în cele două partide restante, 0-1 în deplasare cu Kosovo şi 1-1 cu Elveţia pe teren propriu (întâlnirea a avut loc tot la Felcsut, în Ungaria), rezultate care i-au complicat situaţia, nefiind sigură de calificare nici măcar în cazul obţinerii a două victorii în ultimele două meciuri.

Selecţionerul Alon Hazan a odihnit mai mulţi oameni de bază în remiza contra Elveției (1-1), dar oboseala acumulată şi accidentările de ultimă oră, la care se adaugă şi lipsa jocurilor oficiale pentru fotbaliştii din campionatul intern reprezintă obstacole greu de surmontat înaintea celor două meciuri decisive.

România ocupă locul 2, cu 16 puncte, tot atâtea câte are şi liderul Elveţia, fiind la patru puncte distanţă de Israel, astfel că un egal îi este suficient pentru calificarea la turneul final din Germania.

Tricolorii rămân cu şanse la calificare, ba chiar la câştigarea grupei, şi în cazul unei înfrâgeri, dar pentru asta trebuie să treacă de Elveţia în ultima partidă, programată la Bucureşti (la egalitate de puncte se iau în considerare meciurile directe).

România este fără înfrângere după opt meciuri în preliminariile pentru Euro 2024, dar în meciurile din deplasare n-a câştigat decât cu Andorra (a remizat cu Elveţia, Kosovo şi Belarus); totuşi, selecţionata lui Edi Iordănescu nu a primit gol în precedentele trei partide (în „dubla” din octombrie a remizat cu Belarus, 0-0, la Budapesta, în Ungaria, şi a trecut acasă de Andorra, 4-0).

În meciul din tur, disputat pe 9 septembrie 2023 la Bucureşti, România şi Israel au remizat, scor 1-1, după golurile marcate de Alibec (27), respectiv, Gloukh (53).

Echipe probabile:

Israel: Glazer - Dasa, Vitor, Goldberg, Davidzada - Abu Fani, Lavi, Safuri - Zahavi, Weissman, Gloukh.

România: H. Moldovan - A. Raţiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, Screciu, Stanciu - I. Hagi, Alibec, Fl. Coman.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Israel - România.

Israel - România
X2
Cotă
1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol