Moldova - Albania, meci contând pentru Grupa E din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, vineri, 17 noiembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul Zimbru din Chişinău, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Moldova are nevoie de victorie pentru a spera la o calificare miraculoasă la turneul final, în timp ce Albania îşi asigură prezenţa la Euro 2024 cu un egal obţinut la Chişinău.

Din Grupa E, pe lângă Albania (13 puncte, şase meciuri) şi Moldova (nouă puncte, şase meciuri), mai fac parte Cehia (11 puncte, şase meciuri), Polonia (10 puncte, şapte meciuri) şi Insulele Feroe (un punct, şapte meciuri), în condiţiile în care primele două clasate merg la CE din Germania.

Moldova este pe locul 4, cu nouă puncte, dar stă la mâna ei pentru a obţine în premieră calificarea la un turneul final (are nevoie de două victorii în ultimele două meciuri, acasă cu Albania şi în deplasare cu Cehia; prin jocul rezultatelor i-ar putea ajunge şi un egal în ultima partidă).

Selecţionata lui Serghei Cleşcenco (un fost atacant care a jucat, printre altele, pentru Zimbru Chişinău, Go Ahead Eagles, Zenit St. Petersburg şi Maccabi Haifa), a avut una dintre cele mai reuşite campanii din istorie, cu victorie şi egal în faţa Poloniei (3-2 pe teren propriu şi 1-1 în deplasare), plus o remiză cu Cehia (0-0 acasă).

Din lot fac parte mai mulţi fotbalişti care evoluează în România: Vadim Raţă (Voluntari), Vitalie Damaşcan (Sepsi), Dorian Răilean, Maxim Cojocaru, Victor Bogaciuc (toţi de la Chindia) şi Serafim Cojocari (Unirea Slobozia), dar vedeta echipei este Ion Nicolaescu, de la Heerenveen (Olanda).

Albania este lider în grupă, cu 13 puncte, şi cu un egal la Chişinău se califică la Euro 2024, indiferent de celelalte rezultate, deşi a plecat cu a treia şansă, după Polonia şi Cehia.

În ultimele două partide din grupă, selecţionata condusă de Sylvinho, fostul internaţional brazilian de la Arsenal, Celta Vigo şi Barcelona, a trecut, pe teren propriu, de Polonia cu 2-0 şi de Cehia cu 3-0, şi mai are de jucat, tot acasă, cu ultima clasată, Insulele Feroe.

De altfel, naţionala Albaniei este neînvinsă de şase partide, în acest interval obţinând cinci victorii, ultima venind în cel mai recent meci, 2-0 acasă cu Bulgaria (amical).

În partida din tur, disputată pe 17 iunie 2023, Albania s-a impus cu scorul de 2-0 în faţa celor din Moldova, graţie golurilor marcate de Asani (51) şi Bajrami (76).

Echipe probabile

Moldova: Răilean - Revenco, Crăciun, Baboglo, Marandici, Reabciuk - Postolachi, Motpan, Rață, Cojocaru - Nicolaescu.

Albania: Berisha - Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj - Asani, Ramadani, Bajrami - Asslani, Cikalleshi, Seferi.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la final în meciul Moldova - Albania.

Moldova - Albania


PsF X
Cotă

1,67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol