Universitatea Craiova - Dinamo, meci contând pentru etapa a 16-a din campionatul României, este programat, duminică, 12 noiembrie, de la ora 16:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craioa şi Dinamo, două echipe aflate în criză de joc şi de rezultate, în ciuda situaţiilor diferite din clasament, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 16-a din SuperLiga.

Universitatea Craiova este pe locul 5, cu 23 de puncte, şi a acumluat doar cinci puncte în ultimele cinci etape din campionat, după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri, iar în etapa precedentă a remizat într-un meci considerat pe teren propriu cu rivala locală FCU 1948 Craiova.

În această perioadă, oltenii au câştigat partida din etapa a 2-a a Grupei D din Cupa României, 1-0 în deplasare cu UTA, fiind în acest moment pe locul 2, cu patru puncte (va juca meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală pe 6 decembrie, pe teren propriu, cu Farul, echipă eliminată matematic din cursa pentru fazele eliminatorii).

Universitatea Craiova a înregistrat patru succese, două egaluri şi un eşec în cele şapte partide disputate acasă în acest sezon, iar cel mai bun marcator al echipei este Jovan Markovic, cu patru goluri în SuperLiga.

De menţionat că oltenii încep returul cu un nou antrenor, bulgarul Ivailo Petev, care s-a declarat optimism înaintea debutului său în campionatul românesc: „Sper să fiu eu omul care aduce titlul la Craiova din nou. Indiferent de locul pe care se află una dintre echipe, un derby este derby. Mă aştept să jucăm bine şi să câştigăm. Respectăm adversarul, este o echipă importantă, indiferent de forma pe care o traversează în acest moment”.

Dinamo ocupă locul 15, cu 10 puncte, cu cinci mai puţine decât FCU 1948 Craiova, echipa de pe locul 14, ultimul care permite disputarea barajului de menţinere-promovare, iar în cea mai recentă etapă a pierdut pe terenul celor de la UTA, scor 1-2 (are doar două remize în ultimele cinci partide de campionat, unde n-a mai câştigat de zece meciuri, 3-2 cu Voluntari, în deplasare, pe 19 august).

Dinamo n-a reuşit să câştige nici în Cupa României, competiţie în care a evoluat săptămâna trecută, în Grupa C, când a remizat pe terenul celor de la Bihor, echipă care activează în Liga 3, scor 1-1 (are două puncte înaintea ultimului meci, de pe 6 decembrie, cu Oţelul, pe teren propriu).

O victorie, un egal şi cinci eşecuri este bilanţul lui Dinamo în partidele din deplasare în acest sezon, iar golgheterul echipei este Goncalo Gregorio, cu trei reuşite în campionat („câinii roşii” au cel mai slab atac din SuperLiga, cu doar nouă goluri marcate în 15 etape).

„Meciul va fi cât se poate de disputat. Ştiu că e o situaţie delicată, trebuie să rămânem optimişti. Ultimul meci ne dă speranţe, simt că echipa are forţă. S-au întâmplat lucruri care ne arată că începem să fim o echipă. E momentul să facem puncte”, a declarat Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo.

În partida din tur, disputată pe 17 iulie, Universitatea Craiova s-a impus în meciul din deplasare cu Dinamo, cu 2-0, după golurile marcate de Andrei Ivan (54p) şi Jovan Markovic (90+6).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Universitatea Craiova - Dinamo.

Universitatea Craiova - Dinamo 1

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol