UTA - Dinamo, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul României, este programat, luni, 6 noiembrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

UTA şi Dinamo se întâlnesc într-un adevărat derby al disperării, fiecare dintre cele două echipe încercând să iasă din zona locurilor de baraj, în cazul gazdelor, sau retrogradabile, în cazul oaspeţilor.

UTA ocupă locul 13, cu 15 puncte, şi vine după o serie invincibilă de cinci meciuri în campionat, o victorie şi patru remize, iar (în etapa precedentă s-a impus în deplasare cu FCU 1948 Craiova, scor 3-2 (oltenii au tot 15 puncte şi sunt pe 12, ultima poziţie care asigură menţinerea în SuperLiga, dar au jucat deja în această rundă).

La mijlocul săptămânii trecute, în cel mai recent meci oficial, UTA a pierdut pe teren propriu (la Oradea, deoarece la arena din Arad se schimbă gazonul), scor 0-1 cu Universitatea Craiova în etapa a 2-a a Grupei D din Cupa României.

În meciurile disputate în acest sezon pe teren propriu, echipa antrenată de Mircea Rednic a înregistrat două succese, un egal şi două eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei este Andrej Fabry, cu patru goluri în SuperLiga.

„Vom juca să câştigăm. E un meci foarte important, normal că Dinamo e echipa mea de suflet, dar eu sunt antrenor la UTA. Tratăm cu mare seriozitate această partidă şi ne dorim foarte mult să câştigăm cele trei puncte”, a declarat Mircea Rednic.

Dinamo este pe locul 15, cu 10 puncte, şi nu a mai câştigat de nouă etape, mai precis din 19 august (3-2 în deplasare cu Voluntari); de atunci au urmat trei remize şi cinci înfrângeri (în etapa precedentă, „câinii roşii” au remizat acasă cu Poli Iaşi, scor 0-0).

Dinamo n-a reuşit să câştige nici în Cupa României, competiţie în care a evoluat saăptămâna trecută, în Grupa C, când a remizat pe terenul celor de la Bihor, echipă care activează în Liga 3.

O victorie, un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri este bilanţul deplasărilor din acest sezon pentru echipa lui Ovidiu Burcă, golgheterul ei fiind Goncalo Gregorio, cu trei reuşite în campionat (Dinamo are cel mai slab atac din SuperLiga, cu doar opt goluri marcate).

„Ne-am dorit să rulăm două echipe în aceste două competiţii, le-am dat şanse unor jucători care au jucat mai puţin şi am preferat să facem o rotaţie. Nu vreau să vorebsc despre transferuri, nu s-a terminat prima parte a campionatului şi n-ar fi corect”, a declarat Ovidiu Burcă.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2021-2022 a campionatului, când au remizat de trei ori, de două ori în sezonul regulat, 2-2 în tur acasă la Dinamo şi 0-0 în retur pe terenul celor de la UTA, şi o dată în play-off, scor 1-1 în Capitală.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul UTA - Dinamo.

UTA - Dinamo PsF1


Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol