Rapid - Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul României, este programat, duminică, 29 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi Universitatea Craiova se întâlnesc în derby-ul etapei a 14-a din SuperLiga, într-un meci care se anunţă pe cât de important, pe atât de spectaculos.

Rapid este pe locul 3, cu 23 de puncte, şi vine după două victorii şi trei rezultate de egalitate în campionat, iar în etapa precedentă a remizat în deplasare cu UTA, scor 2-2 (giuleştenii n-au mai pierdut de opt etape, din 13 august, 0-2 acasă cu Petrolul).

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a bifat patru succese, două remite şi un eşec în cele şapte partide disputate în acest sezon pe teren propriu (le-a câştigat pe ultimele trei), iar cel mai bun marcator al echipei este Albion Rahmani, cu şase goluri, care va lipsi însă de pe teren până anul viitor, din cauza unei accidentări grave.

„Avem un meci foarte greu, jucăm cu o echipă foarte bună, cu obiective mari, o echipă de top din campionatul românesc, pe care am şi antrenat-o. Chiar dacă adversarii trec printr-un moment nu foarte bun, vom avea un meci dificil, dar sper să câştigăm cele trei puncte”, a declarat Cristiano Bergodi, antrenorul celor de la Rapid.

Universitatea Craiova ocupă locul 4, cu 22 de puncte, iar în ultimele cinci partide din SuperLiga a înregistrat două victorii, două remize şi o înfrângere, eşecul venind chiar în etapa precedentă, pe teren propriu, scor 1-3 cu Petrolul.

În meciurile disputate în actuala stagiune pe terenuri străine, echipa antrenată de Corneliu Papură a bifat două succese, trei egaluri şi două eşecuri (n-a mai câştigat de cinci partide în deplasare), iar golgheterul echipei este Jovan Markovic, cu patru reuşite în campionat.

„Meciul cu Rapid poate să ne ajute. Craiova trebuie să meargă să îşi câştige punctele pentru că depinde de ea. Ne dorim să se iasă din această pasă pentru că nu este plăcut pentru nimeni. Corneliu Papură conduce staff-ul, antrenorul principal al echipei, cel care conduce staff-ul, echipa şi jucătorii este Corneliu Papură, o garantez eu”, a declarat Dragoş Bon, antrenorul secund al oltenilor.

În ediţia trecută de campionat, Rapid a fost echipa mai bună în sezonul regulat, 1-0 în tur, în deplasare, şi 2-2 în retur, acasă, pentru ca, în play-off, Universitatea Craiova să câştige ambele meciuri, 3-1 în tur, în Bănie, şi 3-2 în retur, în Giuleşti.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid - Universitatea Craiova.

Rapid - Universitatea Craiova 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol