Galatasaray - Bayern Munchen, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei A din Liga Campionilor, este programat, marţi, 24 octombrie, de la ora 19:45, pe Ali Sami Yen din Istanbul, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Galatasaray (patru puncte) şi Bayern Munchen (şase puncte), primele două clasate, se întâlnesc în derby-ul Grupei A, cele două echipe fiind favorite la calificare după disputarea primelor două etape din Champions League (Copenhaga are un punct, iar Manchester United, niciun punct).

Galatasaray este pe locul 2, cu patru puncte, după 2-2 acasă cu Copenhaga (a fost condusă cu 2-0 şi a reuşit să egaleze în ultimele zece minute după ce adversarii au rămas cu un om în minus pe teren) şi 3-2 pe terenul celor de la Manchester United (a marcat golul victoriei tot după ce gazdele au rămas în zece).

De menţionat că echipa antrenată de Okan Buruk a ajuns în grupele din Liga Campionilor după ce a trecut două tururi preliminare (2-2 şi 1-0 cu Zalgiris, 3-0 şi 1-0 cu Olimpija Ljubljana) şi un play-off (3-2 şi 2-1 cu Molde).

În ultimul meci oficial, disputat în campionat, Galatasaray s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în faţa marii rivale Beşiktaş, şi este pe locul 2 în Super Lig, cu 25 de puncte după nouă etape (opt victorii şi o remiză), la două puncte în spatele liderului Fenerbahce (nouă victorii din nouă partide!).

Bayern Munchen este lider în Grupa A, după ce a câştigat ambele meciuri de până acum, 4-3 pe teren propriu cu Manchester United şi 2-1 în deplasare cu Copenhaga.

Bayern Munchen s-a impus, de asemenea, în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, 3-1 pe terenul celor de la Mainz, şi ocupă locul 3 în Budesliga, cu 20 de puncte după opt etape (şase victorii şi două egaluri), la două distanţă de liderul Bayer Leverkusen şi la unul de a doua clasată, VfB Stuttgart.

Echipa lui Thomas Tuchel, care între timp a trecut şi de primul tur în DFB Pokal (Cupa Germaniei), scor 4-0 în deplasare cu Preussen Munster, a pierdut o singură partidă în acest sezon (în toate competiţiile), 0-3 pe teren propriu cu Leipzig în DFL Supercup (Supercupa Germaniei).

Galatasaray - Bayern Munchen este şi duelul golgheterilor: Mauro Icardi, care tocmai a reuşit o ”dublă” cu Beșiktaș, are zece goluri în Super Lig şi patru în Liga Campionilor, în timp ce Harry Kane a marcat deja de nouă ori în Bundesliga şi o dată în Champions League.

Cele două echipe s-au confruntat o singură dată în Liga Campionilor, în sezonul 1972-1973 (competiţia se numea Cupa Campionilor Europeni), în turul al doilea, când au remizat în tur, la Istanbul, scor 1-1, pentru ca, în retur, Bayern Munchen să se impună pe teren propriu în faţa lui Galatasaray cu 6-0.

Echipe probabile

Galatasaray: Muslera - Boey, D. Sanchez, A. Bardakci, Angelino - K. Ayhan, L. Torreira - Tete, K. Akturkoglu, Zaha - Icardi.

Bayern Munchen: Ulreich - Laimer, Kim, De Ligt, Davies - Goretzka, Kimmich - Coman, Musiala, Sane - Kane.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau se se impună la final în meciul Galatasaray - Bayern Munchen.

Galatasaray - Bayern Munchen PsF2


Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol