Milan - Juventus, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul Italiei, este programat, duminică, 22 octombrie, de la ora 21:45, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 4 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Milan şi Juventus, aflate pe podium după opt etape, se întâlnesc într-un nou episod din „Il derby dei Campioni”, care înseamnă peste un secol de rivalitate şi reprezintă cea mai intensă confruntare a Italiei între două echipe care nu sunt din acelaşi oraş.

Milan este pe locul 1, cu 21 de puncte, şi vine după o serie de patru victorii în campionat, începută după eşecul usturător din partida cu rivala locală Inter, considerată a fi fost disputată în deplasare (scor 1-5), iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Genoa cu 1-0.

Echipa lui Stefano Pioli (antrenorul care i-a adus lui Milan, acum două sezoane, primul titlu de campioană după o pauză de 11 ani) a avut evoluţii mai puţin convingătoare în Champions League, acolo unde a bifat doar remize în primele etape, fără să marcheze, 0-0 acasă cu Newcastle şi 0-0 în deplasare cu Dortmund.

Milan a câştigat toate cele trei meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon, în care a înscris de şapte ori şi a încasat un singur gol, iar cei mai bun marcatori ai echipei sunt Olivier Giroud şi Christian Pulisic, fiecare cu câte patru reuşite în Serie A (rossonerii sunt neînvinşi acasă de 12 meciuri, iar pe ultimele şase le-au câştigat).

Juventus ocupă locul 3, cu 17 puncte, şi a pierdut tot un singur meci până acum, 2-4 pe terenul lui Sassuolo (mai are cinci victorii şi două remize), iar în etapa precedentă s-a impus în derby-ul local cu Torino, considerat pe teren propriu, scor 2-0.

Echipa lui Max Allegri nu joacă în cupele europene, fiind exclusă de UEFA pentru nereguli financiare (ar fi urmat să evolueze în Conference League, locul ei fiind luat de Fiorentina).

Juventus are două victorii, o remiză şi o înfrângere în cele patru partide disputate pe terenuri străine în această stagiune, iar golgheterii echipei sunt Federico Chiesa şi Dusan Vlahovic, fiecare cu câte patru reuşite în campionat.

În ediţia trecută din Serie A, Milan s-a impus în ambele partide cu Juventus, 2-0 în tur, pe teren propriu, şi 1-0 în retur, în deplasare (după şapte eşecuri consecutive în meciurile directe, Milan a pierdut doar o dată în ultimele şapte meciuri cu Juventus).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Milan - Juventus.

Milan - Juventus 1X

Cotă 1,35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol