Liverpool - Everton, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 14:30, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool - Everton sau Merseyside Derby este cel mai aşteptat eveniment al oraşului împărţit între cele două echipe de tradiţie, ale căror stadioane se află la doar 970 de metri unul de altul. Acesta este episodul 243 al derby-ului oraşului Liverpool, iar palmaresul este de partea „cormoranilor”, cu 100 de victorii, faţă de cele 67 ale „caramelelor”, iar alte 77 de partide s-au terminat la egalitate.

Liverpool este pe locul 3, cu 17 puncte, la trei distanţă de liderul Tottenham, în faţa căruia a pierdut acum două etape, în deplasare, scor 1-2, iar în runda precedentă a remizat pe terenul lui Brighton, scor 2-2 (un singur punct din ultimele şase puse în joc pentru echipa lui Jurgen Klopp).

În celelalte două competiţii în care a evoluat în această perioadă, Liverpool merge excelent: are două victorii în Europa League, 3-1 cu Linz (d) şi 2-0 cu Union St. Gilloise (a), iar în EFL Cup (Cupa Ligii Angliei) s-a calificat în optimile de finală după 3-1 pe teren propriu cu Leicester (echipă din Championship).

„The Reds” au obţinut maximum de puncte în meciurile de pe teren în acest campionat (trei victorii), reuşind să marcheze câte trei goluri de fiecare dată, iar golgheterul echipei este Mohamed Salah, cu cinci reuşite în Premier League (Liverpool a marcat în fiecare dintre ultimele 18 meciuri din Premier League).

Everton ocupă locul 16, cu şapte puncte, cu trei peste locurile retrogradabile, şi are două victorii, o remiză şi două eşecuri în ultimele cinci partide din Premier League, iar în etapa precedentă s-a impus acasă, în faţa lui Bournemouth, cu 3-0, după înfrângerea mai puţin aşteptată, de pe teren propriu, în faţa nou-promovatei Luton Town, scor 1-2.

Echipa lui Sean Dyche a trecut şi ea de turul al treilea din EFL Cup, după o victorie surprinzătoare pe terenul celor de la Aton Villa, scor 2-1, dar aşteptările nu sunt mari nici în acest sezon, principalul obiectiv fiind, la fel ca cel din stagiunea trecută, evitarea retrogradării (s-a salvat în ultima etapă!).

Everton a adunat patru puncte din deplasare în acest sezon, după o victorie, un egal şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei este Abdoulaye Doucoure, cu trei goluri în campionat (Everton nu a înscris în cele mai recente trei partide contra Liverpool).

În ediţia trecută de campionat, cele două echipe au remizat în tur, pe Goodison Park, scor 0-0, pentru ca, în retur, pe Anfield, Liverpool să se impună în faţa lui Everton cu 2-0 („cormoranii” au pierdut un singur meci direct din ultimele 25 pe teren propriu, în februarie 2021, scor 0-2).

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Liverpool - Everton.

Liverpool - Everton 1

Cotă 1,36


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol