Anglia - Italia, meci contând pentru Grupa C din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, marţi, 17 octombrie, de la ora 21:45, pe Wembley din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Anglia, aproape calificată la turneul final, şi Italia, care tremură serios pentru calificarea la competiţia din Germania, se întâlnesc în cel mai aşteptat meci din penultima rundă a preliminariilor pentru Euro 2024.

Cele două echipe au disputat finala ultimei ediţii a Campionatului European, pe 11 iulie 2021, pe Wembley din Londra, când Italia s-a impus în partida cu Anglia, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-2 după executarea loviturilor de departajare!

Din Grupa C fac parte Anglia (13 puncte din cinci meciuri), Italia (10 puncte din cinci meciuri), Ucraina (10 puncte din şase meciuri), Macedonia de Nord (şapte puncte din şase meciuri) şi Malta (fără nici un punct din şase meciuri), în condiţiile în care primele două clasate se califică la Euro 2024.

Anglia vine după două meciuri amicale, 3-1 cu Scoţia în deplasare şi 1-0 cu Australia acasă, iar cu o victorie în meciul cu Italia îşi asigură matematic prezenţa la Euro 2024.

Selecţionata condusă de Gareth Southgate rămâne marea favorită la calificare şi la locul 1 chiar şi în cazul unei înfrângeri, în condiţiile în care mai are de jucat cu Malta (a) şi Macedonia de Nord (d), în timp ce Italia s-ar duela cu Ucraina pentru locul 2.

Singura echipă neînvinsă din grupă, Anglia a bifat patru victorii consecutive, iar în urmă cu o lună a remizat în deplasare cu Ucraina, scor 1-1, într-o partidă disputată la Wroclaw, în Polonia.

Italia s-a impus acum trei zile în partida de acasă cu Malta, scor 4-0, dar are de tras pentru a anula înfrângerea din chiar primul meci, scor 1-2 acasă cu Anglia, precum şi remiza surprinzătoare din Macedonia de Nord, scor 1-1.

Italia, campioana europeană en-titre, riscă să rateze calificarea la Campionatul European din 2024 în cazul unei înfrângeri cu Anglia, situaţie în care va juca meciul decisiv pentru calificare cu Ucraina în deplasare, cel mai probabil tot în Polonia.

Selecţionata pregătită de Luciano Spalletti se confruntă în acest moment şi cu un scandal de proporţii, din cauza pariurilor: Nicolo Fagioli, Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo au părăsit echipa naţională, fiind deja audiaţi de procurori, dar se pare că pe lista neagră mai sunt şi alţi jucători importanţi pentru squadra azzurra.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima oară în actualele preliminarii, pe 23 martie 2023, la Napoli, când Anglia s-a impus în partida cu Italia, scor 2-1 (Declan Rice 13, Harry Kane 44p, respectiv, Mateo Retegui 56).

Echipe probabile

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Trippier - Alexander-Arnold, Rice - Foden, Bellingham, Rashford - Kane.

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Dimarco - Frattesi, Locatelli, Barella - Berardi, Kean, Raspadori.

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la final în meciul Anglia - Italia.

Anglia - Italia PsFX


Cotă 1,75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol