Serbia - Muntenegru, meci contând pentru Grupa G din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, marţi, 17 octombrie, de la ora 21:45, pe Marakana din Belgrad, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Serbia porneşte cu prima şansă în partida cu Muntenegru, care poate decide a doua echipă din această grupă care va merge la tuneul final, fiind greu de crezut că Ungaria mai poate pierde calificarea la competiţia din Germania.

Din Grupa G fac parte Ungaria (13 puncte din cinci meciuri), Serbia (10 puncte din şase meciuri), Muntenegru (opt puncte din cinci meciuri), Lituania (cinci puncte din şase meciuri) şi Bulgaria (două puncte din şase meciuri), în condiţiile în care primele două clasate se califică la Euro 2024.

Serbia a pierdut acum trei zile la Budapesta, 1-2 cu Ungaria, şi are şanse mici să mai termine grupa pe primul loc, dar rămâne cu şanse mari la calificare de pe locul al doilea, cu condiţia să câştige meciul cu Muntenegru.

Selecţionata pregătită de Dragan Stojkovic, care are cel mai bun atac din grupă (zece goluri marcate), este la mâna ei în ceea ce priveşte calificarea, mai ales că după duelul cu Muntenegru va juca ultimul meci din grupă tot pe teren propriu, cu codaşa Bulgaria (cu două victorii, sârbii merg la Euro 2024).

Serbia nu a pierdut decât cu Ungaria în acest an (1-2 în fiecare din cele două dueluri din preliminariile pentru Euro 2024), iar în ultimii trei ani are un singur meci acasă fără gol înscris (0-1 cu Norvegia pe 2 iunie 2022).

Muntenegru nu a mai jucat de la „dubla” din septembrie, 2-2 în deplasare cu Lituania şi 2-1 acasă cu Bulgaria, decât un meci amical, pe teren propriu, cu Liban, scor 3-2 (acum trei zile).

Practic, selecţionata condusă de Miodrag Radulovic este şi ea mâna ei în ceea ce priveşte calificarea, dar are nevoie de măcar o remiză în Serbia şi să câştige apoi acasă cu Lituania şi în deplasare cu Ungaria (pornind de la premisa că Serbia se va impune acasă cu Bulgaria).

Totuşi, Muntenegru a bifat un singur succes în deplasare în aceste preliminarii, pe terenul Bulgariei, în chiar primul meci din grupă, şi a pierdut toate cele trei meciuri din istorie disputate cu Serbia.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima oară în actualele calificări pentru Euro 2024, pe 27 martie 2023, la Podgorica, când Serbia a câştigat partida cu Muntenegru, scor 2-0, după „dubla” lui Dusan Vlahovic din minutele 78 şi 90+5.

Echipe probabile

Serbia: V. Milinkovic-Savic - Erakovic, Milenkovic, Pavlovic - Zivkovic, Gudelj, S .Milinkovic-Savic, Kostic - Tadic - Mitrovic, Vlahovic.

Muntenegru: Petkovic - Vukcevic, Tuci, Rubezic, Radunovic - Radulovic, Raickovic, Kuc, Camaj - Bakic, Jovetic.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Serbia - Muntenegru.

Serbia - Muntenegru 1

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol