Grecia - Olanda, meci contând pentru Grupa B din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, luni, 16 octombrie, de la ora 21:45, pe Stadionul Agia Sophia din Atena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Grecia şi Olanda se întâlnesc într-un meci decisiv pentru calificarea la turneul final, cele două echipe fiind în luptă directă pentru al doilea loc din grupă, Franţa fiind deja calificată matematic la Euro 2024.

Grupa B este condusă de Franţa, cu 18 puncte din şase meciuri, urmată de Grecia, cu 12 puncte din şase meciuri, şi Olanda, cu nouă puncte din cinci meciuri, ultimele două echipe urmând a-şi disputa singurul loc disponibil care asigură prezenţa la Euro 2024, în condiţiile în care Irlanda, cu trei puncte din şase meciuri, şi Gibraltar, fără punct după cinci meciuri, sunt ieşite din calculele calificării.

Grecia s-a impus acum trei zile în Irlanda, scor 2-0, şi în afară de partida cu Olanda mai are de disputat un singur meci, în deplasare, cu Franţa, echipă deja calificată la Euro 2024.

Selecţionata pregătită de Gustavo Poyet nu s-a mai calificat la un turneu final european din 2012 (de atunci a mai ajuns doar la CM din 2014), iar cu o victorie s-ar distanţa la şase puncte de Olanda (la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul: acum grecii au +7, iar olandezii, +2).

Elenii au şapte meciuri la rând fără înfrângere pe teren propriu, ultimul eşec acasă fiind înregistrat pe 11 noiembrie 2021, 0-1 cu Spania în preliminariile pentru CM 2022.

Olanda vine după o înfrângere, 1-2 pe teren propriu cu Franţa (a doua din preliminarii, prima fiind suferită tot în faţa “cosoşului galic”, 0-4 în deplasare), şi ar putea rămâne în cărţile calificării chiar şi cu o înfrângere, cu condiţia să câştige la diferenţe mari de goluri ultimele două partide, cu Irlanda acasă şi cu Gibraltar în deplasare, iar Grecia să piardă în Franţa în singurul ei meci rămas de disputat.

Selecţionata condusă de Ronald Koeman participat în iunie la turneul final din Nations League, pe care l-a şi organizat, unde a terminat pe locul 4, după ce a pierdut în semifinale, cu Croaţia, scor 2-4, şi în finala mică, cu Italia, scor 2-3.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima oară în actualele preliminarii, pe 7 septembrie 2023, la Eindhoven, când Olanda s-a impus în meciul cu Grecia cu 3-0, graţie golurilor marcate de Marten de Roon (17), Cody Gakpo (31) şi Wout Weghorst (39).

Echipe probabile

Grecia: Odysseas Vlachodimos - Rota, Mavropanos, Retsos, Tsimikas - Bakasetas, Kourbelis, Mantalos - Masouras, Giakoumakis, Pelkas

Olanda: Verbruggen - Geertruida, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon, Veerman, Hartman - Reijnders, Weghorst, Xavi Simons.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Grecia - Olanda.

Grecia - Olanda
X2
Cotă
1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol