Norvegia - Spania, meci contând pentru Grupa A din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, duminică, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Ullevaal Stadion din Oslo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Norvegia îşi joacă ultima şansă la calificare în partida cu Spania, fiind obligată să câştige pentru a rămâne până la finalul preliminariilor în lupta pentru calificarea la turneul final din 2024.

În Grupa A, Scoţia are 15 puncte din şase meciuri, urmată de Spania, cu 12 puncte din cinci meciuri, şi Norvegia, cu 10 puncte din şase meciuri, cele trei echipe urmând a-şi disputa cele două locuri care asigură prezenţa la Euro 2024, în condiţiile în care Georgia, cu patru puncte din cinci meciuri, şi Cipru, fără punct după şase meciuri, sunt ieşite din calculele calificării.

Norvegia încă mai păstrează şanse de calificare şi vine după o victorie obţinută în Cipru, scor 4-0, iar un succes cu Spania ar urca selecţionata lui Stale Solbakken pe locul al doilea în Grupa A.

Scandinavii încă plătesc tribut după startul dezastruos din aceste preliminarii, înfrângeri în Spania şi acasă cu Scoţia, plus egal în Georgia, iar în acest moment au nevoie de victorii pe linie (în ultimul meci vor juca în deplasare cu Scoţia), dar şi de un joc favorabil al rezultatelor.

Altfel, de menţionat că Erling Haaland, starul lui Manchester City, care nu a evoluat încă la nici un turneu final (europan sau mondial), este la doar 23 de ani al doilea marcator din istoria naţionalei norvegiene, cu 27 de goluri (în tot atâtea selecţii!), la doar şase distanţă de liderul all-time, Jurgen Juve (1928-1937).

Spania a câştigat meciul de acum trei zile cu Scoţia, de pe teren propriu, scor 2-0, şi rămâne favorită la calificare chiar şi în cazul unui eşec la Oslo, în condiţiile în care va mai avea două partide de disputat, în deplasare cu Cipru şi acasă cu Georgia (cu o victorie în Norvegia ar obţine oficial calificarea la Euro 2024).

De notat că selecţionata lui Luis de la Fuente a câştigat în iunie turneul final din Nations League, după 2-1 în semifinale cu Italia şi 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după executarea loviturilor de departajare în finala cu Croaţia.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima oară în actualele preliminarii, pe 25 martie 2023, la Malaga, când Spania s-a impus în faţa celor din Norvegia cu 3-0, după golurile marcate de Dani Olmo (13) şi Joselu (83, 85).

Echipe probabile

Norvegia: Nyland - Ryerson, Ajer, Ostigard, Meling - Odegaard, Berge, Aursnes - Sorloth, Haaland, Nusa.

Spania: Unai Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Fran Garcia - Merino, Rodri, Gavi - Ferran Torres, Morata, Oyarzabal.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Norvegia - Spania.

Norvegia - Spania 1X

Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol