Olanda - Franţa, meci contând pentru Grupa B din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, vineri, 13 octombrie, de la ora 21:45, pe Amsterdam Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Olanda şi Franţa, principalele candidate pentru calificarea la turneul final din 2024, se întâlnesc în derby-ul Grupei B, într-o partidă care ar putea decide ordinea finală a clasamentului.

Din Grupa B, pe lângă Olanda, cu nouă puncte (patru meciuri) şi Franţa, cu 15 puncte (cinci meciuri), mai fac parte Grecia, cu nouă puncte (cinci meciuri), Irlanda, cu trei puncte (cinci meciuri), şi Gibraltar, fără niciun punct (cinci meciuri), în condiţiile în care primele două clasate se califică la turneul final al CE 2024.

Olanda a început catastrofal această campanie de calificare, cu o înfrângere fără drept de apel în Franţa, scor 0-4, după care a bifat trei victorii consecutive, 3-0 cu Gibraltar (a), 3-0 cu Grecia (a) şi 2-1 cu Irlanda (d), care au urcat-o pe locul 2 în grupă, cu nouă puncte.

În acest interval, selecţionata condusă de Ronald Koeman a participat şi la turneul final din Nations League, pe care l-a şi organizat, unde a terminat pe locul 4, după ce a pierdut în semifinale, cu Croaţia, scor 2-4, şi în finala mică, cu Italia, scor 2-3.

„Portocala mecanică” are mari probleme de lot, pe lista accidentaţilor aflându-se nume importante precum fundașii Jurrien Timber, Sven Botman, Tyrell Malacia şi Matthijs de Ligt, mijlocașii Frenkie de Jong, Noa Lang, Teun Koopmeiners şi Steven Berghuis, atacanţii Cody Gakpo şi Memphis Depay (dacă îl punem la socoteală şi pe portarul Mark Flekken se poate forma o echipă de top a indisponibililor).

Franţa este liderul grupei, cu victorii pe linie, cinci din tot atâtea meciuri, fără să primească gol, iar în partida precedentă din grupă s-a impus pe teren propriu cu Irlanda, scor 2-0 (în cazul unei victorii la Amsterdam va fi calificată oficial la Euro 2024).

Ultimul meci disputat de selecţionata lui Didier Deschamps a fost un amical cu Germania, în deplasare, pe 12 septembrie, scor 1-2, acesta fiind primul şi singurul eşec al „cocoșilor galici” după finala CM 2022 pierdută la penalty-uri cu Argentina.

Probleme de lot ale francezilor sunt legate de defensivă, acolo unde lista de absenţe este foarte lungă: Wesley Fofana, Presnel Kimpembe, William Saliba, Dayot Upamecano, Jules Kounde şi Axel Disasi (toţi accidentaţi).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în partida dur din actualele preliminarii, când Franţa s-a impus pe teren propriu cu Olanda, scor 4-0, după golurile marcate de Antoine Griezmann (2), Dayot Upamecano (8) şi Kylian Mbappe (21, 88).

Echipe probabile

Olanda: Verbruggen - De Vrij, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon, Reijnders, Blind - Simons, Weghorst, Malen.

Franţa: Maignan - Pavard, Konate, L. Hernandez, T. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud.

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Olanda - Franţa.

Olanda - Franţa
X2
Cotă
1,36

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol