România U21 - Finalnda U21, meci contând pentru Grupa E a preliminariilor pentru Campionatul European din Slovacia, este programat, vineri, 13 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti din Capitală, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Din Grupa E fac parte Albania U21 (şase puncte din două meciuri), Elveţia U21, Muntenegru U21 (fiecare cu câte trei puncte dintr-un meci), România U21, Finlanda U21 (niciun punct dintr-un meci) şi Armenia U21 (niciun punct din două meciuri).

Se califică direct la Euro 2025 câştigătoarele celor nouă grupe şi cele mai bune trei echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul 6), iar ultimele trei locuri vor fi ocupate după un baraj, în dublă manşă, între celelalte şase echipe de pe locurile 2.

România a început cu stângul această campanie de calificare la Euro 2025 şi a pierdut primul meci, 2-3 în deplasare cu Albania U21, deşi echipa condusă de Daniel Pancu a condus cu 2-0!

Tricolorii sunt obligaţi, astfel, că câştige cu Armenia U21, dar şi meciul de marţi, 17 octombrie, cu Finalnda U21, programat la Sibiu, pentru a participa la al patrulea turneu final consecutiv, după Euro 2019 (unde a ajuns în semifinale), Euro 2021 (unde a fost eliminată din faza grupelor fără să piardă) şi Euro 2023 (organizat de ţara noastră, în comun cu Georgia).

„Sunt două meciuri foarte importante. Ţinând cont că am pierdut o şansă mare de a pleca cu trei echipe din deplasarea grea din Albania, cu o echipă bună, această „dublă” ne obligă să obţinem maximum, şase puncte, pentru că jucăm acasă. Armenia este o echipă periculoasă, cu jucători tehnici, care aleargă foarte mult”, a declarat selecţionerul echipei naţionale „under 21” a României, Daniel Pancu.

Ultimele trei partide ale tricolorilor mici au fost cele de la turneul final, 0-3 cu Spania U21, 0-1 cu Ucraina U21 şi 0-0 cu Croaţia U21 (în urma acestor rezultate, selecţionerul Emil Sădoi a fost înlocuit cu Daniel Pancu).

Armenia U21 a pierdut ambele partide disputate până acum în grupă, de fiecare dată pe teren propriu, 1-2 cu Albania U21 şi 0-1 cu Muntenegru U21, şi nu s-a calificat nici măcar o dată în istorie la un turneu final de Campionat European (adversara din data de 17 octombrie, Finlanda, a jucat până acum o singură partidă, fiind învinsă pe teren propriu de Elveţia, scor 1-2).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru Euro 2017, când România U21 s-a impus în ambele meciuri cu Armenia U21, 3-0 acasă şi 3-2 în deplasare, dar ambele selecţionate au ratat calificarea la turneul final din Polonia.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul România U21 - Armenia U21.

România U21 - Armenia U21 1

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol