Ţara Galilor - Gibraltar, meci amical, este programat, miercuri, 11 octombrie, de la ora 21:45, pe Racecourse Ground din Wrexham, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ţara Galilor şi Gibraltar se întâlnesc într-o partidă amicală, profitând de faptul că nu vor juca până la sfârşitul săptămânii în preliminariile pentru Euro 2024, fiind repartizate în grupe de câte cinci echipe.

Ţara Galilor este doar pe locul 4 în Grupa D a preliminariilor pentru Euro 2024, cu şapte puncte acumulate după cinci meciuri, cu trei puncte mai puţine decât primele două clasate, Croaţia (din patru meciuri) şi Turcia, iar în cea mai recentă partidă oficială s-a impus în Letonia, scor 2-0.

Ţara Galilor va juca următorul meci oficial, duminică, 15 octombrie, la Cardiff, cu Croaţia, iar în ultimele două partide din Grupa D le va întâlni pe Armenia (d) şi Turcia (a).

Rob Page, selecţionerul galezilor, a apelat pentru partida de verificare cu Gibraltar la mai mulţi fotbalişti de la echipa U21, în lot fiind şase fotbalişti care ar putea debuta pentru naţionala mare, printre care şi Charlie Savage (20 de ani), de la Reading, un mijlocaş crescut de Manchester United şi care este văzut ca un viitor lider al „dragonilor”.

Altfel, Ţara Galilor a jucat ultima dată un meci internaţional de seniori la Wrexham în martie 2019, când Ben Woodburn a marcat în prelungiri singurul gol într-o victorie cu 1-0 contra celor din Trinidad-Tobago (Racecourse Ground este cel mai vechi stadion din lume, găzduind prima partidă de fotbal în 1864).

Gibraltar este pe locul 5, ultimul, în Grupa B a preliminariilor pentru Euro 2024, fără nici un punct şi fără nici un gol marcat după cinci meciuri, iar în ultima partidă oficială a piedut în Grecia, scor 0-5.

Gibraltar va juca următorul meci oficial, luni, 16 octombrie, acasă, cu Irlanda, iar în ultimele două partide din Grupa B le va întâlni pe Franţa (d) şi Olanda (a).

Naţionala condusă de uruguayanul Julio Cesar Ribas a marcat doar două goluri în deplasare în ultimii doi ani, în Norvegia şi, respectiv, în Bulgaria.

Lotul este format în marea majoritate din fotbalişti amatori şi semi-amatori, care evoluează în campionatul intern, unul dintre puţinii profesionişti fiind Nicholas Charles Pozo (18 ani), legitimat la Cadiz, echipă din LaLiga pentru care n-a apucat însă să debuteze.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul Total Goluri Peste 3,5: cel puţin patru goluri marcate în meciul Ţara Galilor - Gibraltar.

Ţara Galilor - Gibraltar Peste 3,5 goluri


Cotă 1,80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol