Rapid - Poli Iaşi, meci contând pentru etapa a 12-a din campionatul României, este programat, vineri, 6 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Giuleşti din Capitală, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid porneşte cu prima şansă în partida cu Poli Iaşi şi nu are decât varianta victoriei pentru a nu pierde contactul cu echipele aflate în acest moment pe podium.

Rapid este pe locul 4, cu 19 puncte, la şapte puncte în urma liderului FCSB, şi vine după o serie invincibilă de şapte meciuri, şase în campionat (patru victorii şi două remize) şi unul în Cupa României (3-1 în deplasare cu Botoşani).

În etapa precedentă, echipa antrenată de Cristiano Bergodi a terminat la egalitate pe terenul celor de la Hermannstadt, scor 1-1, după ce a deschis scorul, şi se menţine în ambele obiective ale sezonului, un loc pe podium şi câştigarea Cupei României.

În partidele disputate pe teren propriu, Rapid are trei victorii (obţinute în ultimele trei partide, în care a marcat de cel puţin trei ori în fiecare dintre ele!), două egaluri şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei, dar şi al campionatului, este Albion Rrahmani, cu şase goluri marcate în SuperLiga.

Poli Iaşi ocupă locul 12, cu 11 puncte, dar mai are de disputat o restanţă, acasă, cu Sepsi, pe 19 octombrie, şi vine după două victorii (ambele în deplasare, cu U Cluj şi Voluntari!), două remize şi o înfrângere în ultimele cinci partide din SuperLiga, perioadă în care a pierdut meciul din play-off-ul Cupei României, 0-3 în deplasare cu SCM Zalău, echipa din Liga 3.

Echipa antrenată de Leo Grozavu n-a mai pierdut de patru etape în campionat, iar în cea mai recentă dintre ele a remizat pe teren propriu cu Petrolul, scor 0-0.

În partidele disputate în acest sezon în deplasare, Poli Iaşi a înregistrat trei victorii şi trei înfrângeri, iar golgheterul echipei este Alin Roman, cu trei reuşite în campionat.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în optimile de finală ale ediţiei 2019-2020 din Cupa României, când Poli Iaşi s-a impus în faţa celor de la Rapid la Buzău, scor 1-0 (în campionat, ultima confruntare a avut loc în stagiunea 2014-2015, când moldovenii s-au impus în tur, în Giuleşti, cu 1-0, pentru ca în retur, în Copou, scorul să fie egal, 0-0).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Rapid - Poli Iaşi.

Rapid - Poli Iaşi 1

Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol