Marseille - Brighton, meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei B din Liga Europa, este programat, joi, 5 octombrie, de la ora 19:45, pe Stade Velodrome, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Marseille, una dintre echipele cu tradiţie şi trofee în cupele europene, şi Brighton, o debutantă în competiţiile continentale, se întâlnesc în cel mai atractiv meci al zilei din Europa League, într-o grupă din care mai fac parte Ajax Amsterdam şi AEK Atena.

Marseille, locul 3 în ediţia trecută din campionatul Franţei, a început parcursul european în play-off-ul din Champions League, în care a fost eliminată surprinzător de Panathinaikos, 0-1 în deplasare şi 2-1, 3-5 la penalty-uri, acasă, iar în prima etapă din grupă a remizat pe terenul lui Ajax Amsterdam, scor 3-3.

În Ligue 1, echipa antrenată acum de italianul Gennaro Gattusso (l-a înlocuit săptămâna trecută pe spaniolul Marcelino) este pe locul 12 după şapte etape, cu doar nouă puncte, iar în cea mai recentă etapă din campionat a pierdut pe terenul lui Monaco, scor 2-3 (al patrulea meci la rând fără victorie, ultimele două fiind înfrângeri).

În această vară, Marseille i-a adus, printre alţii, pe Iliman Ndiaye de la Sheffield United (17,5 milioane de euro), Ismaila Sarr de la Watford (13 milioane de euro), Renan Lodi de la Atletico Madrid (13 milioane de euro), Ruslan Malinovsky de la Atalanta (10 milioane de euro) şi Pierre Emerick Aubameyang de la Chlesea (liber de contract), iar cea mai importantă plecare a fost cea a lui Cengiz Under la Fenerbahce (15 milioane de euro).

Brighton, echipă aflată la debutul absolut în Europa, după ce a terminat pe locul 6 în stagiunea precedentă din campionatul Angliei, a pierdut în prima rundă pe teren propriu, scor 2-3 cu AEK Atena.

Echipa antrenată de italianul Roberto De Zerbi ocupă locul 6 după şapte etape în Premier League, cu 15 puncte (cinci victorii şi două înfrângeri), dar vine după două meciuri oficiale pierdute, ambele în deplasare, 0-1 cu Chelsea în turul al treilea din Cupa Ligii Angliei şi 1-6 cu Aston Villa în campionat.

Brighton a vândut jucători importanţi în această vară, precum Robert Sanchez (Chelsea, 23 de milioane de euro), Alexis MacAllister (Liverpool, 42 de milioane de euro) şi Moises Caicedo (Chelsea, 116 milioane de euro), şi i-a adus pe Joao Pedro (Wolverhampton, 34 de milioane de euro), Bart Verbruggen (Anderlchet, 20 de milioane de euro), Igor (Fiorentina, 17 milioane de euro) şi Ansu Fati (Barcelona, împrumut gratis).

Echipe probabile

Marseille: Pau Lopez - Clauss, Mbemba, Gigot, Murillo - Ounahi, Rongier, Veretout - Ndiaye, Aubameyang, Correa.

Brighton - Steele - Lamptey, Igor, Dunk, Estupinan - Gilmour, Dahoud - March, Fati, Mitoma - Joao Pedro.

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Marseille - Brighton.

Marseille - Brighton 1X

Cotă 1,60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol