Leipzig - Manchester City, meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei G din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 4 octombrie, de la ora 22:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Leipzig şi Manchester City se întâlnesc în derby-ul unei grupe din care mai fac parte Young Boys Berna şi Steaua Roşie Belgrad, fiind marile favorite la calificarea în optimile de finală din Liga Campionilor.

Leipzig, locul 3 în ultima ediţie din campionatul Germaniei, a debutat cu o victorie în acest sezon al Ligii Campionilor, 3-1 pe terenul celor de la Young Boys Berna.

În Bundesliga, echipa antrenată din toamna anului 2022 de Marco Rose este pe locul 5 după şase meciuri, cu 13 puncte, la trei distanţă de liderul Leverkusen, iar în cea mai recentă etapă din campionat a remizat pe teren propriu cu Bayern Munchen, scor 2-2 (după ce a condus cu 2-0).

Leipzig, care este deţinătoarea Cupei Germaniei (2-0 în finală cu Frankfurt, la Berlin), a câştigat în startul sezonului şi Supercupa Germaniei, 3-0 cu Bayern Munchen chiar pe Allianz Arena, şi are o singură înfrângere până acum, în toate competiţiile, 2-3 în chiar prima etapă din campionat, pe terenul lui Leverkusen.

În această vară, Leipzig şi-a vândut cei mai importanţi jucători, Josko Gvardiol (Manchester City, 90 de milioane de euro), Dominik Szoboszlai (Liverpool, 70 de milioane de euro) şi Christopher Nkunku (Chelsea, 60 de milioane de euro), cărora li s-au adăugat Alexander Sorloth, Tom Krauss şi Josep Martinez, suma totală încasată fiind de 240 de milioane de euro!

În schimb, a adus jucători de 152 de milioane de euro, mulţi dintre ei fiind tineri de perspectivă, cele mai importante nume fiind olandezul Lois Openda (Lens - 38,5 milioane de euro) şi slovenul Benjamin Sesko (Salzburg - 20 de milioane de euro).

În ediţia trecută din Champions League, Leipzig s-a calificat dintr-o grupă cu Real Madrid, Celtic Glasgow şi Şahtior Doneţk, dar a fost eliminată în optimile de finală chiar de Manchester City, 1-1 acasă şi 0-7 în deplasare.

Manchester City, campioana en-titre a Angliei şi a Europei (a mai câştigat în sezonul trecut şi Cupa Angliei), a început actualul parcurs cu un succes pe teren propriu, 3-1 cu Steaua Roşie Belgrad, după ce a fost condusă la pauză cu 1-0.

În Premier League, echipa lui Josep Guardiola, instalat în vara lui 2016, este lider după şapte etape, cu 18 puncte, iar în cea mai recentă etapă din campionat a pierdut în deplasare cu Wolverhampton, scor 1-2, a doua înfrângere consecutivă după cea de pe terenul lui Newcastle, din turul al treilea al Cupei Ligii Angliei, scor 0-1.

În această vară, au venit la echipă Matheus Nunes de la Wolverhampton (62 de milioane de euro), Jeremy Doku de la Rennes (60 de milioane de euro), Mateo Kovacic de la Chelsea (29 de milioane de euro) şi Josko Gvardiol de la RB Leipzig (90 de milioane de euro), iar cele mai importante plecări au fost ale lui Aymeric Laporte la Al Nassr Riad (27,5 milioane de euro) şi Cole Palmer la Chelsea (47 de milioane de euro).

Manchester City a câştigat ediţie trecută a Ligii Campionilor, după 1-0 în finala cu Inter disputată la Istanbul.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară chiar în stagiunea precedentă din Champions League, în optimile de finală, când au remizat la Leipzig, în tur, 1-1, pentru ca în retur, pe teren propriu, Manchester City să se impună cu 7-0.

Echipe probabile

Leipzig: Blaswich - Henrichs, Simakan, Lukeba, Raum - Simons, Kampl, Schlager, Forsberg - Openda, Poulsen.

Manchester City: Ederson - Walker, Akanji, Ruben Dias, Gvardiol - Rodri, Kovacic - Foden, J. Alvarez, Grealish - Haaland.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Leipzig - Manchester City.

Leipzig - Manchester City
X2
Cotă
1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol