Porto - Barcelona, meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei H din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 4 octombrie, de la ora 22:00, pe Estadio do Dragao, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 4 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Porto şi Barcelona se întâlnesc în derby-ului unei grupe din care mai fac parte Şahtior Doneţk şi Antwerp, fiind marile favorite la calificarea în optimile de finală ale Champions League.

Porto a început parcursul în Champions League cu o victorie, scor 3-1 în deplasare cu Şahtior Doneţk (s-a jucat la Hamburg, în Germania).

În Primeira Liga, Porto ocupă locul 3 după şapte etape, cu 16 puncte, la trei în spatele liderului Sporting şi la două în urma celor de la Benfica, în faţa cărora a pierdut în cea mai recentă etapă din campionat, scor 0-1 în deplasare.

Porto este antrenată din 2017 de fostul ei jucător Sergio Conceicao (56 de selecţii şi 12 goluri pentru Portugalia), care a mai evoluat, printre altele, pentru Lazio şi Inter, acesta având deja în palmares, ca tehnician, trei titluri, trei cupe naţionale, o cupă a ligii şi trei supercupe, toate cucerite alături de „dragoni”.

În ediţia trecută din Liga Campionilor, Porto a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Club Brugge, Leverkusen şi Atletico Madrid, fiind eliminată în optimile de finală de Inter, după 0-1 în deplasare şi 0-0 acasă.

Barcelona s-a impus, la rândul ei, în prima rundă, scor 5-0 pe teren propriu cu Antwerp, şi este neînvinsă în meciurile oficiale din acest sezon competiţional.

În LaLiga, echipa antrenată de Xavi Hernandez este pe locul 2 după opt etape, cu 20 de puncte (şase victorii şi două remize), cu unul mai puţin decât liderul Real Madrid, iar în cea mai recentă etapă din campionat s-a impus acasă, cu Sevilla, scor 1-0.

Catalanii i-au adus în această vară pe Ilkay Gundogan de la Manchester City (liber de contract), Inigo Martinez de la Athletic Bilbao (liber de contract), Joao Felix de la Atletico Madrid şi Joao Cancelo de la Manchester City (ambii sun formă de împrumut), şi Oriol Romeu de la Girona (3,4 milioane de euro), dar i-au pierdut pe Ousmane Dembele (PSG) şi Franck Kessie (Al Ahli Jeddah), în timp ce Ansu Fati (Brighton), Clement Langlet (Aston Villa), Eric Garcia (Girona) şi Sergino Dest (Eindhoven) au plecat sub formă de împrumut.

În sezonul trecut din Champions League, Barcelona a terminat doar pe locul trei în grupă, după Bayern şi Inter, dar înaintea celor de la Viktoria Plzen, şi a continuat în Europa League, fiind eliminată în play-off-ul pentru optimile de finală de Manchester United, după 2-2 acasă şi 1-2 în deplasare.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în 2011, în Supercupa Europei, când Barcelona, deţinătoarea Champions League, s-a impus în faţa lui Porto, câştigătoarea Europa League, cu 2-0 la Monte Carlo.

Echipe probabile

Porto: Diogo Costa - Joao Mario, Cardoso, Carmo, Wendell - Baro, Eustaqio, Varela, Galeno - Pepe, Taremi.

Barcelona: Ter Stegen - Cancelo, Kounde, Christensen, Balde - Raphina, Gavi, Gundogan - Lamine Yamal, Lewandowski, Joao Felix.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Porto - Barcelona.

Porto - Barcelona
X2
Cotă
1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol