Fulham - Chelsea, meci contând pentru etapa a 7-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 2 octombrie, de la ora 22:00, pe Craven Cottage din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fulham şi Chelsea, două echipe aflate în criză de puncte şi de rezultate, încheie etapa a 7-a din Premier League cu un derby londonez la capătul căruia fiecare dintre ele speră să revină în prim-plan.

Fulham are opt puncte după şase meciuri, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul altei echipe din capitala Angliei, Crystal Palace, scor 0-0 (la mijlocul săptămânii trecute s-a impus în turul al treilea din Cupa Ligii, 2-1 acasă cu Norwich, echipă din Championship).

Echipa antrenată din 2021 de portughezul Marco Silva trebuie să se descurce fără cel mai bun marcator al ultimilor ani, atacantul sârb Aleksandr Mitrovic (111 goluri în 206 meciuri, în toate competiţiile - în cinci sezoane şi jumătate), plecat la Al Hilal pentru 52 de milioane de euro.

În schimb, Fulham, care în stagiunea precedentă a terminat pe locul 10, i-a adus în această vară pe Adama Traore (liber de contract) şi Raul Jimenez (împrumut, cinci milioane de euro), ambii de la Wolverhampton, şi pe Calvin Bassey (22,5 milioane de euro) de la Ajax.

Chelsea continuă parcursul catastrofal din sezonul trecut (locul 12), deşi are al treilea cel mai valos lot din Premier League, după Manchester City și Arsenal Londra, şi este tocmai pe locul 15, cu doar cinci puncte acumulate după şase partide, iar în ultima etapă a pierdut acasă cu Aston Villa, scor 0-1 (are o singură victorie, 3-0 pe teren propriu cu nou-promovata Luton).

Mai mult, cu doar cinci goluri marcate, Chelsea are una dintre cele mai slabe ofensive din campionat (doar nou-promovata Barnley are mai puţine, patru), dar n-a excelat la acest capitol nici în ediţia precedentă, când a înscris doar 38 de goluri, o medie de unul pe meci.

Echipa antrenată din această vară de Mauricio Pochettino s-a calificat însă, la mijlocul săptămânii trecute, în optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei, după ce a trecut, acasă, de Brighton, cu 1-0.

La nivelul lotului au avut loc transformări importante: au plecat Kai Havertz (Arsenal), Mason Mount (Manchester United) şi Mateo Kovacic (Manchester City), şi au venit, printre alţii, Moises Caicedo (Brighton, 116 milioane de euro), Romeo Lavia (Southampton, 62 de milioane de euro), Christopher Nkunku (RB Salzburg, 60 de milioane de euro), Cole Palmer (Manchester City, 47 de milioane de euro), Axel Disasi (AS Monaco, 45 de milioane de euro), Nicolas Jackson (Villarreal, 37 de milioane de euro) şi Lesley Ugochukwu (Rennes, 27 de milioane de euro).

În confruntările din stagiunea precedentă, Fulham s-a impus în tur, pe teren propriu, în faţa lui Chelsea, scor 2-1, pentru ca în retur, pe Stamford Bridge, să se consemneze o remiză fără goluri, 0-0.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Fulham - Chelsea.

Fulham - Chelsea
X2
Cotă
1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol