Universitatea Craiova - Botoşani, meci contând pentru etapa a 11-a din campionatul României, este programat, duminică, 1 octombrie, de la ora 15:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova caută primul succes după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf pe teren propriu, în faţa ultimei clasate, Botoşani, singura echipă fără victorie din campionat, într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 11-a din SuperLiga.

Universitatea Craiova, locul 4 după zece etape, cu 18 puncte, vine după două rezultate de egalitate, ambele în deplasare, 1-1 cu U Cluj în campionat şi 1-1 cu Tunari în primul meci din Grupa D a Cupei României, şi încă aşteaptă prima victorie după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf la Al Tai, în Arabia Saudită.

Până la numirea unui nou antrenor principal, oltenii vor fi conduşi, inclusiv la meciul cu Botoşani, tot de perechea Corneliu Papură - Dragoş Bon, contestată însă dur de fanii alb-albaştilor, care îi cer patronului Mihai Rotaru aducerea unui tehnician consacrat, pentru a ataca titlul de campioană!

În partidele de pe teren propriu din acest sezon, Universitatea Craiova este neînvinsă şi a înregistrat trei victorii şi un rezultat de egalitate, iar golgheterii echipei sunt Andrei Ivan şi Jovan Markovic, fiecare cu câte trei reuşite în SuperLiga.

„Avem jucători cu experienţă, iar ei ar trebui să arate asta prin constanţa jocului şi a rezultatelor. Dar se pare că de multe ori suntem mai constanţi la nivel declarativ decât pe teren”, a declarat Dragoş Bon.

Botoşani este pe ultimul loc, 16, cu doar şase puncte acumulate după zece etape, fiind singura echipă fără victorie în această ediţie de campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe teren propriu, scor 2-2 cu UTA (de altfel, moldovenii au bifat trei remize consecutive în SuperLiga de la instalarea ca antrenor a lui Dan Alexa).

Moldovenii au jucat la mijlocul săptămânii în Cupa României şi au pierdut primul meci din Grupa D, pe teren propriu, scor 1-3 cu Rapid.

Botoşani a bifat două remize şi trei înfrângeri în cele cinci meciuri disputate în deplasare în actualul sezon, iar cel mai bun marcator al echipei este Eduard Florescu, cu trei goluri în campionat.

„Jucăm la Craiova, trebuie să strângem rândurile, mă bucură totuşi evoluţia echipei, avem curaj în multe momente”, a declarat Dan Alexa.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul regulat al ediţiei trecute de campionat, când şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, Universitatea Craiova în tur şi Botoşani în retur, cu acelaşi scor, 1-0.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Universitatea Craiova - Botoşani.

Universitatea Craiova - Botoşani 1

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol