Benfica - Porto, meci contând pentru etapa a 7-a din campionatul Portugaliei, este programat, vineri, 29 septembrie, de la ora 22:15, pe Estadio da Luz din Lisabona, şi va fi transmis în direct de platforma de streaming AntenaPLAY şi de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Benfica şi Porto deschid etapa a 7-a din Primeira Liga cu derby-ul Portugaliei, cunoscut drept „O Classico”, o rivalitate istorică începută în 1912 (Benfica a câştigat primul meci direct, fiind nevoie de opt ani pentru ca Porto să bifeze primul succes şi de alţi nouă pentru a doua victorie).

Benfica, deţinătoarea titlului de campioană, este pe locul 3, cu 15 puncte după şase meciuri, iar în cea mai recentă etapă de campionat s-a impus pe terenul celor de la Portimonense, scor 3-1 („vulturii” au pierdut o singură partidă în actualul sezon intern, 2-3 în deplasare cu Boavista, în chiar prima rundă).

La mijlocul săptămânii trecute, Benfica a debutat în noua stagiune din Liga Campionilor şi a pierdut surprinzător pe teren propriu, scor 0-2 cu RB Salzburg.

De menţionat că Angel Di Maria, campion mondial cu Argentina în 2022, a revenit la clubul lusitan în aceasta vară (a mai jucat pentru Benfica în perioada 2007-2010) şi este golgheterul echipei cu 4 goluri marcate în Primeira Liga.

„Vulturii” din Lisabona sunt antrenaţi din vara anului trecut de Roger Schmidt, campion în Austria cu RB Salzburg şi care ultima oară a antrenat-o pe PSV Eindhoven, cu care a cucerit Cupa şi Supercupa în Olanda.

Porto ocupă locul 2, cu 16 puncte după şase etape, la egalitate cu liderul Sporting, iar în cel mai recent meci de campionat s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Gil Vicente, scor 2-1 (are un singur egal în această stagiune, 1-1 acasă cu Arouca).

„Dragonii” au început, de asemenea, parcursul în Champions League, unde au câştigat primul meci, 3-1 în deplasare cu Şahtior Doneţk (s-a jucat la Hamburg, în Germania).

Porto este antrenată din 2017 de fostul ei jucător Sergio Conceicao (56 de selecţii şi 12 goluri pentru Portugalia), care a mai evoluat, printre altele, pentru Lazio şi Inter, acesta având deja în palmares, ca tehnician, trei titluri, trei cupe naţionale, o cupă a ligii şi trei supercupe, toate cucerite alături de „dragoni”.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 9 august 2023, în Supercupa Portugaliei, când Benfica s-a impus în faţa lui Porto cu 2-0 (Di Maria 61, Musa 68), iar în sezonul trecut de campionat şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe terenul adversarei, Benfica în tur, cu 1-0, şi Porto în retur, cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Benfica - Porto.

Benfica - Porto GG

Cotă 1,80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol