FC Bihor - FCSB, meci contând pentru prima etapă a Grupei C din Cupa României, este programat, miercuri, 27 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FC Bihor şi FCSB se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei într-o grupă din care mai fac parte Dinamo, Oţelul Galaţi, FCU 1948 Craiova şi SCM Zalău. În noul format, în faza grupelor, fiecare echipă va juca doar trei partide, cu câte un adversar din fiecare urnă valorică, şi trebuie să ocupe unul din primele două locuri pentru a se califica.

FC Bihor, echipă care activează în Seria 8 din Liga 3, a ajuns în faza grupelor din Cupa României după ce a trecut în turul al doilea de Sânmartin, scor 3-0 (d), în turul al treilea de Sănătatea Cluj, scor 2-0 (d), şi în play-off de FC Argeş, scor 1-0 (a).

Orădenii, care vor mai juca în Grupa C cu Dinamo (a) şi SCM Zalău (d), sunt pe primul loc în seria lor din Liga 3, cu 13 puncte după cinci meciuri (patru victorii şi o remiză), iar în cea mai recentă etapă de campionat s-au impus pe teren propriu în faţa celor de la Socodor, scor 3-1.

FC Bihor este din vara anului 2023 continuatoarea celor de la CA Oradea, club refondat în 2017 (fără legătură cu legendara CA Oradea, campioană în Ungaria, în 1944, şi în România, în 1949), şi este antrenată de Florin Farcaş (fost fotbalist la vechiul FC Bihor), ajutat de „secundul” Dorin Mihuţ (de asemenea fost fotbalist la vechiul FC Bihor, Dinamo şi UTA).

„Pentru fotbalul bihorean este o onoare şi o mândrie ca atât FCSB, cât şi Dinamo, să revină la Oradea. Iubitorii fotbalului îşi doresc asta de foarte mulţi ani. Pentru noi şi pentru tot ce înseamnă mişcarea fotbalistică orădeană este un lucru fantastic”, a declarat Florin Farcaş.

FCSB, care va mai juca, în Grupa C, cu Oţelul Galaţi şi FCU 1948 Craiova, de fiecare dată în deplasare, este lider în SuperLiga, cu 25 de puncte după 10 meciuri (opt victorii, un egal, o înfrângere), iar în cea mai recentă etapă de campionat a câştigat pe terenul celor de la Sepsi, scor 5-2.

FCSB, echipă antrenată de Elias Charalambous, intră în competiţie direct în faza grupelor, stagiu în care a fost eliminată în ediţia precedentă (locul 3 după UTA şi Mioveni, care au mers în sferturile de finală), prima desfăşurată în actualul format.

Deşi se aşteaptă ca stadionul să fie plin (10.000 de spectatori), mai ales că gazdele au închiriat o nocturnă mobilă pentru acest meci, FCSB va folosi mai multe rezerve, după cum a anunţat patronul Gigi Becali: „Acum vor rămâne vreo trei jucători acasă. Olaru a zis că el vrea să stea cu echipa. Coman, Şut şi Radunovic nu vor pleca. O să joace ceilalţi copii”.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul Pauză/Final 2/2: oaspeţii să conducă la pauză şi să să se impună la final în meciul FC Bihor - FCSB.

FC Bihor - FCSB 2/2


Cotă 1,65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol