Dinamo - Farul, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul României, este programat, vineri, 22 septembrie, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi Farul, două echipe în derivă, aflate în criză de puncte şi de formă, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 10-a din SuperLiga.

Dinamo este pe locul 13, cu opt puncte acumulate după nouă etape, cu unul mai mult decât Poli Iaşi şi UTA, care au însă câte un meci mai puţin disputat, şi cu trei mai multe decât ultima clasată, Botoşani, şi vine după o înfrângere pe teren propriu, cu FCU 1948 Craiova, scor 0-1 (al doilea eşec consecutiv după 0-4 în Giuleşti cu Rapid).

În meciurile disputate în acest sezon pe teren propriu, echipa antrenată de Ovidiu Burcă a înregistrat o victorie, o remiză şi trei înfrângeri, iar cel mai bun marcator al „câinilor roşii” este Goncalo Gregorio, cu trei goluri în SuperLiga.

„Ne aşteaptă un meci dificil. Întâlnim campioana, o echipă care are cel mai bun antrenor din ultimii ani din România. Farul joacă un fotbal total, e o echipă foarte agresivă. Încercăm să nu ne adaptăm la adversari, ci să ne impunem principiile noastre”, a declarat Ovidiu Burcă.

Farul ocupă locul 11, cu nouă puncte strânse din opt partide (mai are de jucat o restanţă cu UTA, acasă, pe 26 octombrie), la trei în urma lui Sepsi, echipa de pe locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off) iar în etapa precedentă a pierdut acasă cu FCSB, scor 0-1 (al doilea eşec consecutiv după 0-4 în deplasare cu FCU 1948 Craiova).

Echipa antrenată de Gică Hagi a bifat o victorie şi trei înfrângeri în partidele disputate în deplasare în actuala stagiune, iar golgheterul „marinarilor” este Ionuţ Larie, cu trei reuşite în campionat (toate marcate din penalty, în acelaşi meci, cu Voluntari, de pe teren propriu, scor 4-1).

„Sper să facem un meci bun, întâlnim o echipă foarte bine organizată, care creşte de la meci la meci. Merită tot respectul nostru, din punctul meu de vedere este un club mare. Noi trebuie să încercăm să ne impunem, să dictăm ritmul şi intensitatea jocului”, a declarat Gică Hagi.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul regulat al ediţiei 2021-2022 de campionat, când Farul s-a impus în ambele partide cu Dinamo, 3-0 acasă în tur şi 2-0 în deplasare în retur.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciu Dinamo - Farul.

Dinamo - Farul

X2
Cotă
1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol