Nottingham Forest - Burnley, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 18 septembrie, de la ora 21:45, pe City Ground, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Nottingham Forest şi Burnley încheie etapa a 5-a din Premier League cu un derby al supravieţuirii, cele două echipe având ca obiectiv evitarea retrogradării în Championship.

Nottingham Forest a terminat sezonul trecut - primul în Premier League după 23 de ani - pe locul 16, reuşind să se salveze în ultimul moment, iar în această vară a investit 122 de milioane de euro în transferuri.

Echipa antrenată din 2021 de galezul Steve Copper a început bine această stagiune, şi are şase puncte după patru etape, deşi a jucat un singur meci pe teren propriu: 1-2 cu Arsenal (d), 2-1 cu Sheffield United (a), 2-3 cu Manchester United (d) şi 1-0 cu Chelsea (d).

Clubul a fost preluat în 2017 pentru 50 de milioane de lire sterline, de la afaceristul kuweitian Fawaz Al Hasawi, de miliardarul grec Evangelos Marinakis, un controversat om de afaceri şi politician, care este şi patronul celor de la Olympiacos (a fost cercetat în trecut de UEFA pentru meciuri trucate în campionatul din Grecia).

Burnley a promovat în această vară după ce a terminat pe locul 1 în Championship (a dominat autoritar competiţia, având zece puncte peste a doua clasată, Sheffield United, şi 21 de puncte peste Luton, echipa de pe locul 3, care a câştigat play-off-ul pentru promovare), dar situaţia s-a schimbat radical in Premier League.

Trupa fostului internaţional belgian Vincent Kompany n-a reuşit încă să câştige vreun punct în primele trei meciuri de campionat, deşi a jucat doar pe teren propriu, 0-3 cu Manchester City, 1-3 cu Aston Villa şi 2-5 cu Tottenham (mai are o restanţă cu Luton, în deplasare).

Culmea, singura victorie din acest sezon a lui Burnely a fost obţinută tocmai în faţa lui Nottingham Forest, în deplasare, 1-0 pe 30 august în turul al doilea din Cupa Ligii Angliei.

În campionat, cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2015-2016 din Championship, când au remizat în tur, la Nottingham, scor 1-1, pentru ca, în retur, Burnley să se impună pe teren propriu cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Nottingham Forest - Burnley.

Nottingham Forest - Burnley 1X

Cotă 1,36


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol