Napoli - Lazio, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 21:45, pe San Paolo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Napoli şi Lazio, primele două clasate în stagiunea precedentă, se întâlnesc în derby-ul etapei a 3-a din Serie A, pe arena care poartă, oficial, numele legendarului Diego Armando Maradona.

Napoli, campioana en-titre, şi-a respectat blazonul în primele două etape şi a câştigat fără emoţii meciurile cu Frosinone, scor 3-1 (d), şi Sassuolo, scor 2-0 (a).

După retragerea lui Luciano Spalletti, Napoli l-a numit ca antrenor principal pe Rudi Garcia, francezul care a mai lucrat în Serie A la Roma şi care a stat ultima oară pe banca tehnică a saudiţilor de la Al Nassr.

În această vară au venit Jesper Lindstrom (de la Frankfurt, pentru 25 de milioane de euro) şi Jens Cajuste (de la Reims, pentru 12 milioane de euro), în timp ce Giacomo Raspadori (Sassuolo, 26 de milioane de euro) şi Giovanni Simeone (Verona, 12 milioane de euro) au fost transferaţi definitiv după ce au evoluat sub formă de împrumut în stagiunea precedentă.

Marea pierdere a lui Napoli este Kim Min-Jae, fundaşul sud-coreean cedat la Bayern Munchen pentru 50 de milioane de euro.

De menţionat că Victor Osimhen, golgheterul sezonului trecut, cu 26 de reuşite, a marcat deja trei goluri în primele două meciuri din această ediţie de Serie A.

Lazio a ratat startul de campinat şi a pierdut ambele partide de până acum, 1-2 în deplasare cu Lecce şi 0-1 acasă cu Genoa, deşi pornea ca mare favorită de fiecare dată.

Maurizoi Sarri este la al treilea sezon pe banca tehnică a lui Lazio, iar la nivelul lotului singura mutare importantă a verii a fost cedarea lui Sergej Milinkovic-Savic la Al Hilal pentru 40 de milioane de euro (capitolinii l-au adus doar pe Matteo Guendouzi, de la Marseille, sub formă de împrumut pentru un sezon).

Ciro Immobile (33 de ani) va juca meciul cu numărul 300 în tricoul lui Lazio, echipă pentru care a marcat 197 de goluri în toate competiţiile (a fost golgheterul campionatului în 2014, 2018, 2020 şi 2022).

În campionatul trecut, fiecare dintre cele două echipe s-a impus pe terenului adversarei, Napoli în tur, cu 2-1 (Kim 38, Kvaratskhelia 61 / Zaccagni 4), iar Lazio în retur, cu 1-0 (Vecino 67).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Napoli - Lazio.

Napoli - Lazio PsF1


Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol