Bodo/Glimt - Sepsi, meci contând pentru manşa a doua a play-off-ului din Conference League, este programat, joi, 31 august, de la ora 19:00, pe Aspmyra Stadion, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi are o misiune dificilă în tentativa de a accede în premieră în grupele unei competiţii europene, după ce, în prima manşă, a remizat cu Bodo/Glimt pe teren propriu, la Sf. Gheorghe, scor 2-2 (Alimi 47p, C. Matei 81p / Moumbagna 18, P. Berg 69).

Bodo/Glimt a terminat pe locul 2 în ediţia 2022 a campionatului norvegian, la 18 puncte în urma lui Molde (se joacă sistem pimăvară - toamnă), iar în acest sezon este lider după 19 etape, cu 44 de puncte, la egalitate cu Viking Stavanger (nu a jucat în week-end, iar în ultimul meci a câştigat cu 3-1 pe terenul celor de la Haugesun).

Bodo/Glimt, echipă antrenată de Kjetil Knutsen şi a cărei denumire este formată din numele oraşului, Bodo, şi numele sub care s-a înfiinţat în 1916, Glimt, a trecut în turul al doilea preliminar de Bohemians Praga (Cehia), după 3-0 (a) şi 4-2 (d), şi în turul al treilea preliminar de Pyunik Yerevan (Armenia), după 3-0 (a) şi 3-0 (d).

Norvegienii au reuşit câteva performanţe notabile în ultimele două sezoane europene: în 2021-2022 au ajuns până în sferturile de finală din Conference League (în grupe au învins cu 6-1 pe Roma, iar apoi le-au eliminat pe Celtic Glasgow şi Alkmaar), iar în 2022-2023 au fost eliminaţi în 16-imile de finală ale aceleaşi competiţii, după ce au jucat în grupele Europa League).

Sepsi traversează cel mai bun sezon european, iar la a treia prezența consecutivă în competiţiile UEFA a ajuns, în premieră, în play-off-ul din Conference League.

Sepsi, care a terminat pe locul 6 în SuperLiga şi a câştigat Cupa României, a intrat în competiţie în turul al doilea preliminar, în care a trecut de CSKA Sofia (Bulgaria), 2-0 (d) şi 4-0 (a), pentru ca în turul al treilea preliminar să o elimine pe Aktobe (Kazahstan), după 1-1 (a) şi 1-0 (d).

Pe plan intern, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a debutat Supercupa României, după 1-0 cu Farul la Ploieşti, iar în campionat este neînvinsă, cu două victorii şi trei remize (ultima partidă a încheiat-o la egalitate, 1-1 pe teren propriu cu Hermannstadt), în condiţiile în care şi-a amânat deja două meciuri.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Bodo/Glimt - Sepsi.

Bodo/Glimt - Sepsi GG


Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol