​HJK Helsinki - Farul Constanţa, meci contând pentru manşa a doua a play-off-ului din Conference League, este programat, joi, 31 august, de la ora 19:00, pe Bolt Arena, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul Constanţa are o şansă uriaşă de a accede în premieră în grupele unei competiţii europene, după ce s-a impus în prima manşă, pe teren propriu, în faţa lui HJK Helsinki, scor 2-1 (Rivaldinho 58, M. Popescu 82 / Toivio 50).

HJK Helsinki, campioana ediţiei 2022 a campionatului din Finlanda (se joacă sistem primăvară - toamnă), a început sezonul european în Champions League - unde a trecut în primul tur preliminar de Larne (Irlanda de Nord), 1-0 (a) şi 2-2 (d), fiind eliminată în al doilea tur preliminar de Molde (Norvegia), 1-0 (a) şi 0-2 (d) - şi l-a continuat în Europa League, unde a pierdut în turul al treilea preliminar cu Qarabag (Azerbaidjan), 1-2 (a) şi 1-2 (d), „retrogradând” astfel în play-off-ul din Conference League.

HJK Helsinki este lider în acest sezon, după 21 de etape, cu 43 de puncte, unul mai mult decât a doua clasată, KuPS Kupio, iar în ultimul meci de campionat s-a impus cu 3-1 pe terenul celor de la Oulu.

Finlandezii sunt antrenaţi din această vară de Toni Korkeakunnas, fost „secund” al echipei în ultimii ani, care are în palmares o Cupă a Finlandei cucerită în 2015 cu FC Lahti.

Farul Constanţa a fost eliminată în primul tur preliminar din Liga Campionilor de Sheriff Tiraspol (Moldova), 1-0 (a) şi 0-3 (d), după care a continuat aventura europeană în Conference League, unde a trecut în al doilea tur preliminar de Urartu Yerevan (Armenia), 3-2 (a) şi 3-2 (d), şi în al treilea tur preliminar de Flora Tallin (Estonia), 3-0 (a) şi 2-0 (d).

Pe plan intern, echipa lui Gică Hagi mai degrabă a dezamăgit: a pierdut Supercupa României, 0-1 la Ploieşti cu Sepsi, iar în SuperLiga a bifat trei victorii şi trei înfrângeri, iar în cel mai recent meci s-a impus pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 2-0.

Trebuie menţionat că Farul Constanţa a ajuns la cinci victorii consecutive în preliminariile Conference League şi a marcat cel puţin două goluri în fiecare meci cu Urartu Yerevan, Flora Tallin şi HJK Helsinki.

„ Am produs o primă victorie şi vedem ce vom face joi, la Helsinki. Vrem să mergem acolo şi să fim noi, să ne facem jocul. O să încercăm să jucăm la fel şi acolo Eu nu mă plâng că jucăm pe sintetic. Pe bitum, pe sintetic, trebuie să ai capacitatea de a te adapta, indiferent de suprafaţa pe care ai juca”, a declarat Gică Hagi.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul HJK Helsinki - Farul Constanţa.

HJK Helsinki - Farul Constanţa
X2
Cotă
1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol