Dinamo - Petrolul, meci contând pentru etapa a 7-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 26 august, de la ora 21:45, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi Petrolul, două echipe în plină formă, se reîntâlnesc după opt ani într-unul dintre derby-urile de tradiţie ale fotbalului românesc, programat în etapa a 7-a din SuperLiga.

Dinamo pare să fi depăşit tracul revenirii în prima ligă şi, după ce a pierdut pe linie primele trei meciuri, a bifat o remiză (1-1 pe terenul lui U Cluj) şi două victorii consecutive (1-0 acasă cu Botoşani şi 3-2 în deplasare cu Voluntari), acumulând şapte puncte.

Pe teren propriu, „câinii roşii” au înregistrat o victorie (1-0 cu Botoşani) şi două înfrângeri (0-2 cu Universitatea Craiova şi 0-2 cu Sepsi), iar cel mai bun marcator al echipei este Goncalo Gregorio, cu două goluri.

„Am adus jucători şi credem în ei. Încercăm să-i dezvoltăm, să le punem în valoare calităţile. E nevoie de puţin timp pentru a se exprima la adevăratul lor potenţial. La început, lucrurile sunt complicate legat de adaptarea lor, dar trebuie să avem răbdare”, a declarat Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo.

Petrolul se afla pe locul 3 înaintea acestei etape, cu 11 puncte, „lupii galbeni” reuşind să câştige ultimele trei partide, toate disputate după plecarea lui Constantin Budescu, 3-2 cu Farul (a), 2-0 cu Rapid (d) şi 4-3 cu FCU 1948 Craiova (a).

Petrolul este neînvinsă în partidele din deplasare în acest sezon, două la număr, 1-1 cu Botoşani şi 2-0 cu Rapid, şi are patru jucători cu câte două goluri marcate, Gicu Grozav, Jair, Christian Irobiso şi Alexandru Musi.

„Avem un grup foarte bun, muncim foarte mult. Este vorba despre disciplină tactică. Le mulţumesc suporterterilor pentru că sunt alături de noi. Este o simbioză între public și echipă”, a declarat Florin Pîrvu, antrenorul celor de la Petrolul, care a anunţat şi un transfer de ultimă oră, atacantul Mihai Roman II, de la Botoşani, care a mai fost jucătorul ploieştenilor între 2011 şi 2014.

Dinamo şi Petrolul s-au confruntat ultima oară în sezonul 2014-2015 al primei ligi, când bucureştenii s-au impus de două ori, 2-0 acasă, în tur şi 2-1 în deplasare, în retur (cele două echipe au mai disputat un meci-test în acest an, pe 25 martie, la Săftica, încheiat la egalitate, scor 1-1).

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Dinamo - Petrolul.

Dinamo - Petrolul. GG


Cotă 1,95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol