FCU 1948 Craiova - Rapid, meci contând pentru etapa a 7-a din campionatul României, este programat, vineri, 25 august, de la ora 21:30, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCU 1948 Craiova şi Rapid se întâlnesc într-unul dintre cele mai aşteptate dueluri ale etapei a 7-a, fiecare dintre cele două echipe fiind departe de startul de campionat vizat la începutul ediţiei 2023-2024 din SuperLiga.

FCU 1948 Craiova are doar şase puncte acumulate după primele şase etape de campionat şi vine după un eşec în runda precedentă, 3-4 în deplasare cu Petrolul (a patra înfrângere din acest sezon pentru olteni).

După ultimul meci, Nicolae Dică a fost demis, la doar o lună de la instalarea sa pe banca tehnică, iar echipa va fi pregătită pentru meciul cu Rapid de preparatorul fizic Dan Vasilică, omul de încredere al patronului Adrian Mititelu.

„Despărţirile de antrenori, înainte de termen, sunt extrem de neplăcute! Pur si simplu, asta am simţit! O fi bine, o fi rău, numai Dumnezeu ştie! Presiunea obiectivului îşi spune cuvântul”, a declarat Adrian Mititelu.

Altfel, pe teren propriu, FCU 1948 Craiova a bifat în acest campionat o victorie şi două înfrângeri, iar cei mai buni marcatori ai echipei sunt Aurelian Chiţu (patru goluri) şi Sekou Sidibe (trei goluri).

Rapid are opt puncte acumulate în cele şase meciuri disputate până acum, iar în etapa precedentă a câştigat pe teren propriu, scor 3-1 cu Farul, succes care a mai liniştit atmosfera în Giuleşti.

Rapid a înregistrat în partidele disputate în deplasare în acest sezon o victorie (3-0 cu U Cluj) şi o înfrângere (1-2 cu Voluntari), iar golgheterul echipei şi al campionatului este Marko Dugandzic, ajuns deja la cinci reuşite.

„Poate fi un avantaj pentru noi că FCU 1948 Craiova tocmai a schimbat antrenorul, poate fi şi un dezavantaj. Am analizat jocul lor cu Nicolae Dică, dar cine ştie ce fac săptămâna asta? Mă refer la marcaj, la sistemul de joc, nu avem puncte de reper. Va trebui să ne adaptăm pe teren, imediat”, a declarat antrenorul giuleştenilor, Cristiano Bergodi.

În stagiunea precedentă, cele două echipe s-au întâlnit în sezonul regulat, iar FCU 1948 Craiova s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la Rapid, 1-0 în tur, pe teren propriu (meciul s-a disputat la Tg. Jiu), şi 2-1 în deplasare, în retur (de altfel, oltenii au câştigat ultemele patru dueluri directe şi n-au mai pierdut în faţa giuleştenilor de 11 partide, mai precis, din 2009).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul FCU 1948 Craiova - Rapid.

FCU 1948 Craiova - Rapid
X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol