​Benfica - Porto, meci contând pentru Supercupa Portugaliei, este programat, miercuri, 9 august, de la ora 22:45, pe Estadio Municipal din Aveiro, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Benfica şi Porto deschid noul sezon din Portugalia cu un nou episod din O Classico, de data aceasta miza fiind Trofeul Candido de Oliveira, numit după numele unui fost fotbalist, antrenor şi jurnalist, născut în 1896 şi decedat în 1958.

Primul meci disputat între cele două echipe de legendă ale fotbalului portughez a fost un amical din 1912, câştigat de Benfica, fiind nevoie de opt ani pentru ca Porto să bifeze primul succes şi de alţi nouă pentru a doua victorie.

Benfica a câştigat ediţia trecută a campionatului portughez cu doar două puncte peste marea rivală, Porto, pentru prima oară în ultimii patru ani, şi a avut un sezon excelent şi în Champions League, fiind eliminată în sferturile de finală de Inter (0-2 acasă şi 3-3 în deplasare).

„Vulturii” sunt antrenaţi din vara anului trecut de Roger Schmidt, un fost fotbalist care a evoluat în ligile regionale din Germania, dar care, ca tehnician, a câştigat campionatul şi cupa în Austria cu RB Salzburg (ambele în 2014), cupa (2022) şi supercupa (2021) în Olanda cu PSV Eindhoven, plus titlul în Portugalia cu Benfica (2023).

Benfica a disputat şase partide amicale în această vară, în care a bifat patru victorii, 2-0 cu Southampton, 3-1 cu Basel, 4-1 cu Al Nassr şi 2-0 cu Celta Vigo, şi două înfrângeri, în cele mai recente meciuri, 0-2 cu Burnley şi 1-2 cu Feyenoord.

Porto a terminat pe locul 2 în ultima stagiune din Primeira Liga, dar a salvat sezonul prin cucerirea a două trofee, Cupa Ligii (2-0 în finala cu Sporting disputată la Leiria) şi Cupa Portugaliei (2-0 în finala cu Braga disputată la Oeiras).

„Dragonii” sunt pregătiţi din 2017 de fostul lor jucător Sergio Conceicao (56 de selecţii şi 12 goluri pentru Portugalia), care a mai evoluat, printre altele, pentru Lazio Roma şi Inter Milano, acesta având deja în palmares trei titluri, trei cupe naţionale, o cupă a ligii şi trei supercupe, toate cucerite pe banca tehnică a lui Porto.

Porto a disputat patru meciuri amicale în această vară, în care a înregistrat două victorii, 2-0 cu Portimonense şi 4-0 cu Cardiff, o remiză, 1-1 cu Rayo Vallecano, şi o înfrângere, 0-1 cu Wolverhampton.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în stagiunea precedentă a campionatului portughez, când fiecare s-a impus pe terenul adeversarei, Benfica în tur, cu 1-0, iar Porto în retur, cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timul regulamentar de 90 de minute, în meciul Benfica - Porto.

Benfica - Porto GG


Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol