​Petrolul Ploieşti - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 4-a din campionatul României, este programat, duminică, 6 august, de la ora 18:15, pe Stadionul Ilie Oană, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul Ploieşti şi Farul Constanţa, două echipe cu obiective importante înainte de startul sezonului, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 4-a din SuperLiga.

Petrolul Ploieşti se anunţa drept o candidată la play-off, dar începutul de campionat nu a fost unul deloc bun, cu doar două puncte acumulate după primele trei etape, 1-1 acasă cu U Cluj, 1-1 în deplasare cu FC Botoşani şi 0-2 pe teren propriu cu FC Voluntari.

Înaintea meciului cu Farul Constanţa, „lupii galbeni” l-au pierdut pe Constantin Budescu, fotbalist care şi-a reziliat contractul în urma unui conflict cu antrenorul Florin Pîrvu şi care a semnat chiar cu adversara de astăzi, fiind posibil să debuteze pentru „marinari” chiar împotriva fostei sale echipe.

Petrolul Ploieşti este la cinci meciuri consecutive fără victorie în SuperLiga (inclusiv ultimele două din sezonul trecut) şi a primit gol de fiecare dată în primele trei etape ale actualei stagiuni.

Farul Constanţa vine după un program încărcat, cu opt meciuri disputate în decurs de 26 de zile, unul în Supercupa României, 0-1 cu Sepsi la Ploieşti, trei în campionat - două victorii, 1-0 în deplasare cu Hermannstadt şi 4-1 acasă cu FC Voluntari, şi o înfrângere, 1-3 pe teren propriu cu Poli Iaşi - şi patru în Europa, 1-0 (a) şi 0-3 (d) cu Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar din Champions League, 3-2 (a) şi 3-2 (d) cu Urartu Yerevan în turul al doilea preliminar din Conference League.

Gică Hagi, antrenorul echipei campioane, s-a declarat încântat de venirea lui Constantin Budescu: „E numărul 10! E numărul 10 care ne lipsea. Care face diferenţa. El să fie încrezător, ambiţios, să fie focusat, să vină la noi cu dorinţă să creeze, să facem lucruri împreună, iar noi să îl ajutăm să fie în forma cea mai bună”.

Farul Constanţa a marcat în fiecare meci din actualul sezon din SuperLiga, iar în deplasare a jucat o singură dată, când a şi câştigat, fără să primească gol (1-0 pe terenul lui Hermannstadt).

„Întotdeauna am avut meciuri grele cu Petrolul. Vrem trei puncte! Sperăm să fim mai concreţi şi mai pragmatici, să ne gândim mai mult la rezultat. Nu e uşor să joci din trei în trei zile, dar sperăm să arătăm bine şi să facem un meci bun”, a mai spus Gică Hagi.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul regulat al campionatului trecut, când Farul Constanţa s-a impus în ambele meciuri cu Petrolul Ploieşti, 3-1 în deplasare, în tur, şi 2-0 acasă, în retur.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Petrolul Ploieşti - Farul Constanţa.

Petrolul Ploieşti - Farul Constanţa
X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol